Dansk forretningsmand fundet død på hotel

Den sønderjyske forretningsmand Thomas Nitz er død. Det bekræfter familien over for Ekstra Bladet

Thomas Nitz rejste bort fra Danmark og er fundet død på et hotelværelse. (Scanpix)
Thomas Nitz rejste bort fra Danmark og er fundet død på et hotelværelse. (Scanpix)

Ved du noget om sagen? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Onsdag blev den 41-årige erhvervsmand Thomas Nitz fundet død i Filippinerne. 

Det bekræfter familien over for Ekstra Bladet, og fortæller, at der formentlig ikke ligger noget kriminelt bag dødsfaldet. Ellers ønsker den sørgende familie ikke at udtale sig.

En obduktion skal nu fastslå, hvad der er helt præcist har taget livet af Thomas Nitz, der var et meget kendt ansigt i sønderjyske kredse.

Storsponsor i SønderjyskE

Forretningsmanden stod stærkest i lokalbilledet, da han i 2008 solgte sin virksomhed Zeta Invest med et enormt overskud, som han postede i et nyt selskab ved navn Nitz Invest.

Ifølge JydskeVestkysten havde Nitz Invest på et tidspunkt mere end 82 millioner kroner i egenkapital, og Thomas Nitz ejede samtidig et væld af forskellige forretninger i Haderslev-området.

Derudover var selskabet storsponsor i Superliga-klubben SønderjyskE og var blandt andet med til at finansiere køb af flere spillere.

Forsvandt sporløst

Det gik dog gevaldigt ned ad bakke for Thomas Nitz' forretninger, og selskabet endte på få år med at have et underskud på mindst 82 millioner kroner.

I 2013 blev selskabet erklæret konkurs, og det var blandt andet medvirkende til, at Tønder Bank krakkede, da Nitz Invest var storkunde i banken.

Konkurserklæringen skete dog uden Thomas Nitz' tilstedeværelse, da han uden et ord forsvandt i november 2013. Ingen - eller meget få - vidste, hvor den nu afdøde erhvervsmand befandt sig i verden, men rygterne gik i lokalsamfundet.

Udenrigsministeriet har bekræftet, at en dansk mand er fundet død i Filippinerne.

Et lokalt medie i Cebu citerer en ansat på hotellet, Josephine Lim, for, at hotelpersonalet måtte sprænge døren efter, at de i fem dage ikke havde set den danske gæst. Da lå Thomas Nitz død uden synlige skader, lyder det fra politiets efterforskningsleder Prescilo Libato.

Det lokale medie Cebu Daily News skriver at myndighederne i hotelværelset fandt en seddel fra et hospital, der viste, at forretningsmanden havde været behandlet for en sygdom og havde en pistol med ammunition.

Det står i artiklen ikke klart, om politiet har indledt en egentlig kriminalundersøgelse af danskerens dødsfald. 

Ved du noget om sagen? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)