Annonce:
Annonce:

Dansk hacker anholdt i storstilet politiaktion

En dansker i 20'erne blev tidlig tirsdag morgen anholdt for sin deltagelse i det berygtede internationale hacker-netnværk, 'Darkode'

Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
Annonce:
Følg Krimi

Danske cyberefterforskere har deltaget i en verdensomspændende politiauktion mod hacker-netværket 'Darkode', hvilket har ført til anholdelsen af en dansk mand i 20'erne, oplyser Rigspolitiet.

Dansk politi deltog sammen med 19 andre lande i den omfattende aktion mod 'Darkode', der anses som cyberkriminelle og blandt andet mistænkes for at handle med hacker-produkter, kreditkortoplysninger og danne botnet.

De 20 landes politistyrker blev styret af det amerikanske forbundspoliti, FBI, koordineret i Europa af Europol og i Danmark af Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) og Midt- og Vestsjællands Politis sektion for cyber crime.

I Danmark blev en mand i 20'erne anholdt på en adresse på Midtsjælland, hvor dele af hans computerudstyr blev beslaglagt.

- Vi mener, hans rolle var at kvalitetssikre ondsindede programkoder – såkaldt malware – som skal inficere og gøre skade på andres computere. Men nu skal vi have undersøgt hans udstyr og efterforsket sagen færdig, siger politikommissær Niels Kristoffersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den danske eftersøgning har været undervejs i måneder, efter at Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center blev kontaktet af FBI, som under efterforskningen af 'Darkode' var stødt på kriminelle aktiviteter begået af en dansker.

NC3's undersøgelser førte til identifikationen af en mand på Midtsjælland.

I alt 70 personer blev anholdt fordelt på 20 steder verden over.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: