Dansk journalist løsladt efter tilbageholdelse

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter, at en dansk journalist er blevet løsladt efter at være blevet tilbageholdt i Egypten

Mandag aften blev en dansk journalist anholdt i den egyptiske hovedstad Kairo, men nu er vedkommende blevet løsladt igen. Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice over for Ekstra Bladet.

- Udenrigsministeriet kan efter oplysninger fra de egyptiske myndigheder bekræfte, at en dansk journalist er løsladt i Kairo. Den danske ambassade yder konsulær bistand til vedkommende, og Udenrigsministeriet er i kontakt med de pårørende, lyder det fra Borgerservice.

Udenrigsministeriets Borgerservice har tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke komme med yderligere oplysninger i sagen.

Ifølge flere lokale medier arbejder danskeren som freelancejournalist for et egyptisk medie.

Daily News Egypt skriver, at den danske journalist sammen med journalister fra blandt andet Norge og Frankrig blev anholdt i forbindelse med en demonstration mandag eftermiddag.

Et øjenvidne fortæller til avisen, at civile betjente anholdte et stort antal demonstranter, og at de især gik efter journalister med synlige kameraer.

Veninde: Vi ved ikke, hvor han er
Ekstra Bladet er i kontakt med en veninde til den danske journalist.

- Han var sammen med en af vores fælles venner, da de begge blev anholdt. Det sidste, jeg ved, er, at ambassaden forsøger at få kontakt til ham, fortæller hun.

Politikilder oplyser til en privatejet, egyptisk avis, at de har anholdt en dansk statsborger, efter danskeren deltog i demonstrationerne tidligere i dag.

Ifølge kilderne bliver den danske statsborger i øjeblikket afhørt på Boulaq Dakror politistationen.

I alt er 136 personer anholdt i kølvandet på mandagens demonstrationer mod den nuværende regering.

Det egyptiske socialdemokratiske parti (ESDP) har opfordret til frigivelse af demonstranterne.

Udenrigsministeriets Borgerservice ønsker ikke at oplyse, hvorvidt den danske journalist er blevet anholdt.

Ekstra Bladet følger sagen.