Dansk kirke forsøgt sat i brand: Hvem har set noget?

Brand- og sodskader på indgangsdør og sognegårdsfacade

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Sorgenfri Kirke på Hummeltoften i Virum har været udsat for et forsøg på brandstiftelse.

Det oplyser Nordsjællands Politi, der søger vidner, som kan have set noget mistænkeligt ved kirken i tidsrummet mellem mandag klokken 18 og tirsdag klokken 8.15, hvor brandattentatet blev opdaget. Det skete, da kirkepersonale ankom og opdagede brand- og sodskader flere steder.

Det er politiets opfattelse, at der har været forsøg på brandstiftelse flere steder ved den aflåste kirke. Både hoveddøren ind til kirken og facaden på Sognegården har skader, som tyder på, at der kan have været brugt brandbar væske.

- Vi har ikke anden opfattelse, end at det ser ud til, at det har været et lille forsøg på noget brandstiftelse. Så vidt vi kan se, er der muligvis forsøgt to steder. Patruljens vurdering er, at der kan være tale om noget brandbart væske, siger Carsten Spliid fra Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Det tyder på, at ilden ikke har kunnet få ordentlig fat. I hvert fald oplyser politiet, at ilden formentlig er gået ud af sig selv.

Ekstra Bladet har talt med formand for menighedsrådet, Martin Bojesen.

- Jeg kan bekræfte, at der har været et forsøg på brandstiftelse. Egentlig ønsker vi ikke gjort et større nummer ud af det, siger Martin Bojesen til Ekstra Bladet.

Det er endnu uklart, om der er tale om drengestreger eller om en mere målrettet eller alvorlig sag. Det er noget af det, som lokalpolitiets efterforskere er i færd med at undersøge.

- Hvis der er tale om drengestreger, er det alvorlige drengestreger. Det er en grov sag, siger Carsten Spliid.

Carsten Spliid fortæller, at der ikke umiddelbart er fundet glasskår ved kirken, som kunne være med til at fortælle, om der måske har været tale om såkaldte molotov-cocktails.

Nordsjællands Politi hører meget gerne fra eventuelle vidner på telefon 114.

Opdateres...