Annonce:
Annonce:

Dansk klovn taler ud: Det er forældrene, der gør børnene bange

Klovne-epidemien har skræmt voksne og børn i hele Danmark - men det er forældrenes skyld, at børnene bliver bange for klovne, mener klovnen Binalto

Den professionelle klovn Binalto synes forældre og medier gør skræmme-klovnene til et større problem, end det er. Men er danskerne egentlig bange for klovnene, som vi hører? Vi testede... (Video: Christian Ørtoft)
Annonce:
Følg Krimi

Ikke nok med at de uhyggelige skræmme-klovne forskrækker og chokerer voksne og børn rundt om i Danmark, så er de også med til at udfordre et ry og en branche, der i forvejen har det svært.

- Skræmme-klovnene og den store opmærksomhed på dem har gjort folk hysteriske, siger Jan Kierulf, som til dagligt arbejder som den professionelle klovn Binalto i Cirkus 3.

Ekspert: Det skal du gøre, hvis du møder en klovn

- Hysteriske forældre fortæller børnene om de uhyggelige klovne, og så bliver de pludselig bange, siger han.

Hvis ikke det var for forældrene, ville børnene ikke være opmærksomme på skræmme-klovnene, der på det seneste har spredt sig som en epidemi i Danmark.

Klovnen Binalto mener, at forældre skaber klovne-frygt hos børnene. Foto Cirkus 3
Klovnen Binalto mener, at forældre skaber klovne-frygt hos børnene. Foto Cirkus 3

Annonce:

Han mener, skræmme-klovnene er et voksen-emne, som kun foregår i medierne og blandt de voksne. Børnene kender slet ikke til dem, før forældrene siger, at de nu skal passe på klovnene.

- Børn er generelt ikke bange for klovne. Små børn under tre år kan godt være skeptiske overfor blandt andet klovne og julemænd, men ellers er børn glade for at se os, siger Jan Kierulf, som har arbejdet som fuldtidsklovn i 27 år.

- Men der er jo også børn, der selv er blevet skræmt af de uhyggelige klovne, så kan forældrene gå med hele skylden?

- Det er selvfølgelig synd for dem, der er blevet skræmt af klovnene, men jeg oplever, at det er hysteri, og medierne der kører det op som noget sensationelt, siger Jan Kierulf.

Dansk klovn raser: De ødelægger vores erhverv

Jan Kierulf er ikke den eneste professionelle klovn, der er træt af skræmme-udgaverne. Klovnen Njetski er rent ud sagt rasende. (Video: Christian Ørtoft)

Annonce:

Udfordrer branchen
Klovnebranchen er i forvejen udfordret, og der er ifølge Jan Kierulf fra Cirkus 3 kun få fuldtidsklovne tilbage. Der synes han, det er kritisabelt at blive sat i bås med de falske klovne. 

- Når medierne sætter så stort fokus på skræmme-klovnene, og forældrene siger det videre til børnene, vil det på et tidspunkt ramme vores publikum, siger han.

Men som det ser ud nu, har Jan Kierulf ikke oplevet, at klovne-epidemien har påvirket hans arbejde.

Klovne-bande skræmmer sovende børn med stor økse: Lyste ind gennem vinduerne

I fredags optrådte han for 2000 børn i Frederiksbergcenteret, og i dag var han til et nyt møde om et juleshow på en institution.

- Dermed har jeg heller ikke oplevet nogen blandt mit publikum, der har været bange. Kun få har kommet med dum-smarte kommentarer, hvor de forbinder mig med en skræmme-klovn, siger han.

Epidemien fortsætter
Selvom Jan Kierulf ikke oplever, at hans gæster er bange for ham, så er der rigtig mange danskere, der bliver skræmt af de udklædte klovne.

Annonce:

Det er senest sket det sidste døgn, hvor i alt fire personer er blevet skræmt.

Er danskerne bange for klovne? Se reaktionerne

Tirsdag blev en mor i Holstebro røvet af to mænd iført klovnemasker, og mandag gik det ud over unge drenge på Fyn og i København.

Først en 10-årige dren lidt udenfor Odense, som måtte tage benene på nakken og flygte, da han blev skræmt af en uhyggelig klovn.

Senere var det i Allerød, at en klovn cyklede efter og skræmte to teenage-drenge.

Skræmt tiårig flygtede fra klovn på fynsk kirkesti

Mor med barnevogn røvet af to mænd iført klovnemasker

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: