Dansk krybskytte risikerer to års fængsel

Dansker risikerer to års fængsel for groft krybskytteri i Sverige

Den danske jæger med et vildsvin. (Foto: förundersökningsprotokollet)
Den danske jæger med et vildsvin. (Foto: förundersökningsprotokollet)

Når rettergangen mod den danske borger, som mistænkes for en lang række jagtforbrydelser i Skåne i dag afsluttes ved Byretten i Lund, vil anklageren kræve, at han idømmes mindst to års fængsel for grove jagtforbrydelser.

Det skriver svenskjakt.se.

Hvis retten finder klienten skyldig i de punkter han har erkendt, ved blandt andet at skyde dådyr uden for den regulære jagtsæson, og efter mørkets frembrud, er det rimeligt, at han bliver dømt.

Beslaglagte trofæer
Det mener anklager Pehr-Ola Pehrsson, der demonstrerede de mange jagtforbrydelser i går ved retten i Lund, ved at fremvise danskerens bropas til turen over Øresundsbroen, fotografier fra den mistænktes mobiltelefon, GPS-positioner, beslaglagte trofæer, SMS'er og vidneudsagn.

Han opfordrede til, at den 36-årige danske jæger bliver dømt til mindst to års fængsel for de skærpede jagtforbrydelser.

Forsvarsadvokaten Bertil Andersson gjorde indsigelse mod, at hans klient bliver dømt for forbrydelserne.

Men han ville dog finde det rimeligt, at han blev idømt prøvetid for jagtovertrædelserne.

Forsvarsadvokaten sagde også, at hans klient allerede har aftjent en del af sin mulige straf med den tid, han har været tilbageholdt i forbindelse med anholdelsen.

Advokaten mente også, at erstatningskrav var rimelige. Man accepterer at erstatte værdien for det tabte kød, men avlsværdien og værdien af trofæerne ville blive baseret på subjektive vurderinger, og ville ikke kunne danne grundlag for et krav i modsætning til de konfiskerede varer, som jægerens bil og våben, skriver svenskjakt.se.

'Systematisk forbrydelse'

I et interview med Svensk Jakt efter retssagens afslutning uddybede Pehr-Ola Pehrsson, hvorfor han insisterer på en hård straf.

- Krybskytteriet har været systematisk og i en meget stor skala. Det har været fokuseret på dyr med høje værdier. Jagten har fundet sted ved hjælp af et motorkøretøj og på et ulovligt tidspunkt. Samlet set er der tale om grov kriminalitet, sagde anklageren.

Pehr-Ola Pehrsson havde på trods af sin lange tid som anklager, aldrig oplevet nogen lignende sager.

Byretten afsiger sin dom den 26. juni.