Dansk kvinde blev kvalt på hotel på Costa del Sol

Hendes kæreste har ifølge spansk avis forklaret politiet, at hun hængte sig i ledning til hårtørrer

Weekendopholdet her på hotel BQ Andalucia Beach endte i en tragedie for et dansk par (video: Anthon Unger)

TORRE DEL MAR: (Ekstra Bladet): Den 40-årige kvinde, som blev fundet død på et hotelværelse på Costa del Sol søndag morgen, hængte sig selv i ledningen til en hårtørrer.

Det har hendes 50-årige kæreste, som er mistænkt i sagen, forklaret politiet, skriver den spanske avis Diario Sur, som har oplysningerne fra kilder tæt på efterforskningen.

Han nægter sig skyldig og bliver tirsdag stillet for en dommer.

Samtidig har en obduktion af kvinden nu slået fast, at dødsårsagen er kvælning, skriver Diario Sur.

Weekendopholdet her på hotel BQ Andalucia Beach endte i en tragedie for et dansk par. (Pr-foto) Krimi Ny mystik om dansk kvindes ferie-død

Politiet har ikke meldt ud, hvordan kvinden er blevet kvalt, men ifølge Diario Surs kilder har den nu anholdte mand givet politiet sin forklaring af, hvad der skete på hotelværelset på BQ Andalucia Beach, før han selv alarmerede hotellets reception om, at hans kone ikke trak vejret.

Heftig diskussion
Diario Sur skriver, at manden ifølge kilder tæt på efterforskningen har forklaret, at parret lørdag aften havde drukket tæt sammen med et andet vennepar. Til sidst gik kvinden dog angiveligt alene hjem til hotellet og efterlod sin kæreste med vennerne.

Ifølge Diario Surs kilder har manden forklaret, at det endte i en heftig diskussion, da manden kom tilbage på hotelværelset på BQ Andalucia Beach. Ifølge hans forklaring gik kæresten ud på badeværelset, hvor hun forsøgte at hænge sig i ledningen til hårtøreren.

BQ Andalucia Beach Hotel mandag nat. Søndag morgen blev en dansk kvinde fundet død på et af værelserne. (Foto: Anthon Unger) Krimi Dansk kvinde blev kvalt på hotel på Costa del Sol

Derpå skulle manden dog efter eget udsagn være kommet sin kæreste til undsætning og lagt hende i sengen, hvor hun lå på maven, da de begge to faldt i søvn side om side.

Episoden skulle ifølge manden have udspillet sig mellem klokken 2 og 3 natten til søndag.

Først da han næste morgen vågnede, opdagede han, at kvinden ikke trak vejret og kaldte på hjælp i receptionen.

Hotellets manager Andrés Guerrero fortalte mandag til Ekstra Bladet, hvordan han havde ledsaget den 50-årige mand til værelset for at opdage den livløse kvinde i sengen. Han havde indtryk af, at hun havde været død i nogen tid.

Mulighed for vold
Om manden sagde han:

– Han virkede forvirret og som en, der gennemlevede et chok. Sådan tror jeg, mange ville opføre sig, hvis de fandt deres kone død.

(Foto: BQ Andalucía Beach) Krimi Dansk kvinde fundet død på hotel i Spanien

Allerede i går - før det endelige obduktionsresultat forelå - sagde Antonio Sanz fra de lokale myndigheder i Andalusien, at:

– Der er spor, som peger på muligheden for vold.

Og senere i dag skal danskeren altså føres ud af detentionen i den sydspanske by Torre del Mar for at møde en dommer.