Den 51-årige danske kvinde, der tilbage i 2014 blev udsat for en voldsom gruppevoldtægt i den indiske hovedstad New Delhi, håber at få 2,9 millioner danske kroner i erstatning af den indiske stat.
Det fortæller det danske offers advokat, Nicholas Symes, til Ekstra Bladet.
- Vi kræver 400.000 euro (2,9 millioner kroner, red) i erstatning for tabt arbejdsfortjeneste og følgeskader i forbindelse med overgrebet. Det sker med udgangspunkt i de danske erstatningsstandarder. Min klient er blevet invalideret af overgrebet og har tabt arbejdsevnen, uddyber Nicholas Symes overfor Ekstra Bladet.
Ni tiltalt - fem dømt
Tidligere mandag blev fem personer kendt skyldige i voldtægten af den danske kvinde. Det skete ved retten i New Dehli, og det forventes, at der falder endelig dom over de fem mænd 9. juni.
Fem mænd kendt skyldige i voldtægt af dansk kvinde i Indien
I alt ni mænd har været tiltalt for deres medvirken i voldtægten af den dengang 51-årige kvinde.
Overgrebet fandt sted i nærheden af togstationen i New Delhi, da kvinden spurgte om vej til sit hotel. Herefter truede mændene kvinden med en kniv og røvede og voldtog hende.
En af de fire øvrige tiltalte i sagen afgik ved døden i februar. Dødsfaldet var med til at forsinke den i forvejen langtrukne sag yderligere, og altså først over to år efter voldtægten fandt sted, har sagen fået sin hidtidige afgørelse for fem af de tiltalte i sagen.

Inderne trækker sagen ud
Til trods for, at fem af de tiltalte i dag blev kendt skyldige i sagen, er det endnu uvist, hvornår der falder afgørelse i forhold til erstatningsspørgsmålet.
På vegne af det danske offer, har advokat Nicholas Symes, ført sag mod den indiske stat i forbindelse med voldtægten.
Dansker gruppevoldtaget i Indien: Nu falder dommen endelig
Indien: Tvivl om voldtægtstiltalts alder
Indien kan ifølge internationale konventioner gøres erstatningspligtige i forbindelse med gruppevoldtægten, men kommunikationen med inderne har igennem årerne været lang og besværlig, og derfor er det endnu uvist, hvornår der falder dom i denne del af sagen.
- De er meget tavse derude. Kommunikationsgangen er temmelig kompliceret. Teknisk set skal jeg kommunikere igennem de danske myndigheder til de indiske. Derfor er der meget lang behandlingstid. I realiteten betyder det, at der kan være måneders svartid i kommunikationen, siger Nicholas Symes.
Ground breaking
Samtidig frygter den danske advokat, at den 51-årige kvinde må se langt efter sin erstatning.
Normalt betaler Indien nemlig kun mellem 1000 og 10.000 kroner i erstatning i forbindelse med denne type sager.
- Hvis vi får medhold, vil det være ground breaking derude, siger Nicholas Symes.
Den 51-årige danske kvinde var ikke til stede i retten i dag, da fem af de tiltalte blev kendt skyldige.