Annonce:
Annonce:

Dansk mand tiltalt i 33 år gammel drabssag

To ofre for en makaber forbrydelse blev fundet af en dansk spejderdreng - nu har den finske anklagemyndighed har rejst tiltale mod en dansk mand for drab på en færge

Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Den finske anklagemyndighed har rejst tiltale mod en dansk mand i starten af 50'erne for et drab begået for 33 år siden. Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse. Drabet fandt sted på en færge mellem Sverige og Finland natten til 28. juli 1987.

Her blev to tyske turister overfaldet om natten - manden døde af sine kvæstelser.

Mandens danske forsvarer siger til Ekstra Bladet, at hans klient nægter sig skyldig.

Den 51-årige befinder sig i Danmark, og han sidder ikke i fængsel.

- Det er så mange år siden, at han ikke vil kunne ødelægge nogen beviser eller lignende, forklarer distriktsanklager Kai Selander til Ekstra Bladet.

Annonce:

Til spørgsmålet om myndighederne ikke er bange for, at den danske mand vil flygte for at undgå at blive stillet til ansvar for det, han er tiltalt for, svarer anklageren, at han 'er sikker på', at retssagen vil blive gennemført på normal vis.

Anklageren vil ikke forud for retssagen fortælle, hvilke beviser der er mod den danske mand, og han vil heller ikke oplyse, om der har været et samarbejde med dansk politi i forbindelse med sagen.

Spejder fandt dræbt turist: Nu er han selv tiltalt for mordet

Politiet oplyste allerede i 2019, at man genoptog efterforskningen, fordi der nu var en mistænkt i sagen.

Drabet fandt sted på fartøjet Viking Sally. Ofrene var begge studerende. Den 20-årige Klaus Schelkle og hans 22-årige veninde havde lagt sig til at sove på Viking Sallys dæk under en rejse fra Stockholm til Åbo. I løbet af natten blev de overfaldet, skriver det finsk-svenske medie Hufvudstadsbladet.

Indsølede i blod
Dramaet fik allerede dengang stor bevågenhed i Danmark og endte på forsiden af Ekstra Bladet fredag 31. juli 1987. Det var nemlig en 18-årig dansk spejderdreng, som slog alarm.

Annonce:

Sammen med tre svenske kammerater faldt den danske teenager nærmest over det, der i over 30 år har været en mordgåde.

- Så vidt jeg kunne se, var de to unge blevet mishandlet på ottende dæk, helikopterdækket, hvor vi fandt dem liggende i soveposerne indsølede i blod, fortalte den unge mand i Ekstra Bladets spalter.

Det ventes, at sagen mod den danske mand kan komme for retten til maj næste år.

Skibet Viking Sally endte i øvrigt også sine dage på tragisk vis. Skibet blev i 1993 omdøbt til M/F Estonia - nemlig det skib, der forliste natten mellem 27. og 28. september 1994 i Østersøen.

Kun 137 mennesker overlevede forliset, imens 852 mennesker omkom. Heriblandt fem danskere.

Rigsadvokaten oplyser til Ekstra Bladet mandag, at såfremt der måtte være en udleveringssag på den tiltalte, så er det ikke noget, de er inde over.

Annonce:

Det skyldes, at Danmark har et særligt samarbejde med de øvrige nordiske lande, hvor en anmodning om udlevering af en person i en kriminalsag vil blive behandlet i den politikreds, hvor personen er bosiddende.

Udenrigsministeriet oplyser til Ekstra Bladet, at Udenrigsministeriets Borgerservice ikke er inddraget i straffesagen i Finland og henviser til den finske anklagemyndighed eller dansk politi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: