Dansk milliardær blev udsat for snedigt hjemmerøveri: Sådan beskytter de rige sig

Sikkerhedsekspert forklarer, hvordan rige danskere har mulighed for at sikre sig bedst muligt ovenpå Coloplasts ejer fredag i retten forklarede, hvordan han var blevet udsat for et hjemmerøveri

Private vagter, avanceret overvågning, ’panic rooms’ og overfaldsalarmer.

De rige har flere muligheder for at beskytte sig, så folk med lyssky formål ikke kan få fat i dem og deres formuer.

Det fortæller Ove Olsen, der er direktør i Aktiv Vagt ApS, og som tidligere har arbejdet med at beskytte folk med lidt flere penge på lommen end hr. og fru. Jensen.

Han kan ikke udtale sig om sagen med Coloplasts ejer Niels Peter Louis-Hansen, som blev udsat for et snedigt hjemmerøveri i starten af marts, da han ikke har haft noget med hans sikkerhed at gøre.

Til gengæld vil han gerne skitsere, hvordan rige danskere har bedst mulighed for at beskytte sig selv.

- Det, som de typisk gør, er personbeskyttelse af dem selv eller overvågning af deres børn. Det kan enten være en privat vagt, man har med sig altid, eller en overfaldsalarm, siger Ove Olesen og fortæller, at langt de fleste har alarmer og overvågning i hjemmet.

Sikkerhedsrum i huset
- Hvis du har en større villa eller palæ, kan man typisk have noget sikring ude langs hegnet. Man kan for eksempel have detektorer langs hegnet, så hvis der er nogle, der kravler over, vil vagtcentralen straks kunne se det, fortsætter Ove Olesen.

Man har også mulighed for at gå endnu mere sikkert til værks, hvis man mener, at ’trusselsbilledet’ er tilstrækkelig højt.

- Der er også mulighed for at få et ’panic room’. Altså et sikkerhedsrum i huset, hvor det er umuligt for indtrængende at komme ind, siger sikkerhedsdirektøren

Drømte om et lille hus på landet i Canada

Ove Olesen fortæller, at man typisk kan se en større efterspørgsel efter sikkerhedsløsninger, når der har været en større sag i medierne.

Talte ud i retten
Siden Niels Peter Louis-Hansen fik frarøvet 2,5 millioner kroner i starten af marts, som han blev tvunget til at overføre til en konto i Nordea, har han ikke udtalt sig om de dramatiske begivenheder.

I Retten i Lyngby talte han for første gang om sagen, da han vidnede mod den formodede gerningsmand en 36-årig færing.

- Der lød et højt brag. Det var ikke som en fugl, der fløj mod ruden. Pludselig stod røveren ved klaveret med en pistollignende genstand og kommanderede os ned at ligge. Han trak en konvolut frem og sagde på engelsk: Læs det. Jeg åbnede kuverten og foldede brevet ud, forklarede Niels Peter Louis-Hansen.

Her er hjemmerøverens trusselsbrev

Han forklarede ligeledes, at hjemmerøveren satte sig ved siden af ham og overvågede, at pengene blev overført. Så forlod den sortklædte Ninja-agtige røver huset og ønskede ægteparret en god aften.

Der falder dom i sagen mandag.