Dansk øjenvidne i Barcelona: Der lød 5-8 skud - tre personer ligger på gaden

Vi hørte 5-8 skud. Så opstod der vild panik, og folk kom løbende ude fra gaden. Jeg kunne se tre personer ligge på gaden lige foran mig, forklarer danske Erik fra Barcelona

Jeg kunne se tre personer ude på gaden, som fik førstehjælp midt i forvirringen, siger Erik Petersen fra Ramblaen. Foto: AP
Jeg kunne se tre personer ude på gaden, som fik førstehjælp midt i forvirringen, siger Erik Petersen fra Ramblaen. Foto: AP

Danske Erik Petersen og hans kone sidder lige nu barrikaderet på en restaurant i Barcelona få meter fra, hvor det formodede terrorangreb med en varevogn fandt sted omkring klokken 17. Ifølge spanske medier har flere mennesker mistet livet. 

- Vi sidder lukket inde på en restaurant på Ramblaen i Barcelona. Angrebet fandt sted lige uden for restauranten, hvor vi lige var gået ind for at spise. Så hørte vi 5,6,7,8 skud. Så opstod der vild panik, og folk kom løbende ind i restauranten ude fra gaden.

- Jeg kunne se ud ad vinduet, at der lå tre personer ude på gaden, som fik førstehjælp midt i forvirringen. Jeg kunne ikke se, om de var i live.

Der var masser af politiet og redningsfolk med det samme, fortæller Erik Petersen.

Varebil rammer menneskemængde i Barcelona

- Vi sidder nok 100-150 mennesker stuvet sammen, barrikaderet bag stole og borde. Vi sidder nede på gulvet - og stort set hele underetagen er ryddet, så nu sidder vi oven på. Vi står bag søjler, sidder på gulvet eller står op ad væggene. Nu har de rullet skodderne ned, så vi faktisk ikke kan se så meget længere. Men vi kan stadig både se og høre, at der er aktivitet derude, fortsætter han.

- Hvem skød?

- Jeg tror, det er politiet. Til at begynde med troede vi, at der var nogle, som var blevet skudt i et terrorangreb. Men det har tilsyneladende været politiet, som har skudt efter ham eller dem, som kørte varevognen, siger Erik Petersen, der er på ferie i Barcelona med sin hustru.

- Vi er da rystet. Så snart der er aktivitet ude på gaden, så flyver folk tilbage i lokalet og lægger sig ned på gulvet, siger han, inden han afbryder sig selv; - Nu sker der noget igen ... Nej det var vist ikke noget. Men nerverne sidder uden på tøjet, så folk springer op lige så snart der er en lyd.

- Jeg håber, at politiet har styr på det nu. Men på et tidspunkt skete der et eller andet, så trak alle de politifolk - som vi kunne se - deres pistoler og begyndte at trække sig tilbage.

- Jeg så også, at der på et tidspunkt kom tre biler med noget, der lignede specialstyrker. Men nu kan jeg ikke se så meget mere, fortæller Erik Petersen fra Barcelona.

Danskere i området opfordres til at følge de lokale myndigheders råd og kontakte pårørende, hvis man er ok.

Man kan kontakte på Udenrigsministeriet på +4533921112, hvis man er i nød.

LIVE