Dansk politi afslører våbensmugler-netværk

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i fællesskab med Rigspolitiet samt svensk, bosnisk og tysk politi afsløret et netværk af våbensmuglere

Ved du noget om sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Anholdelsen af en bosnisk mand, der den 27. juli blev taget ved Rødby Færge med 10 håndgranater og 14 skydevåben, har ført til, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i fællesskab med politi fra flere andre lande har optrevlet et netværk af våbensmuglere.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Bosnieren har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen, hvor politiet også indledte et internationalt samarbejde med svensk, bosnisk og tysk politi, hvilket har ført til optrevlingen af det internationale smuglernetværk.

- Gennem det gode politisamarbejde er det lykkedes at afdække et internationalt våben-netværk, der har forsynet visse organiserede kriminelle miljøer i det nordlige Europa - herunder formentlig Holland, Tyskland, Danmark og Sverige - med et større antal våben, siger politiinspektør Kim Kliver.

I forbindelse med sagen har man anholdt personer i Danmark, Tyskland og Bosnien. Blandt andet med sagens formodede bagmand - en anden bosnisk statsborger - anholdt i Tyskland med et stort parti våben og sprængstof.

Dømt for rufferi
Den bosniske mand, der blev anholdt i Danmark, og fik sagen til at rulle, skal for retten i Nykøbing den 25. februar.

Sigtet våben-smugler dømt for rufferi med unge prostituerede fra Østeuropa

Han er tiltalt for at have medvirket til at indsmugle våben til Danmark, oplyser poltiiet. 

Det er også tidligere kommet frem, at den anholdte havde en yderst kriminel forhistorie. Han har ikke nogen direkte tilknytning til Danmark, men har svensk opholdstilladelse. Her er han tidligere dømt i  en omfattende rufferisag, hvor 25 handlede kvinder fra Østeuropa i alderen 17 til 23 år blev tvunget til prostitution i Danmark, Sverige, Norge og Belgien.

Kvinderne blev truet, mishandlet og enkelte voldtaget, før de blev truet til gadeprostitution.

Den 40-årige bosnier fik i 2000 to års fængsel for groft rufferi for sin rolle i prostitutions-ringen, hvor seks formodede bagmænd var tiltalt.

To blev frifundet, mens bagmændene fik seks og fem år fængsel. Anklagemyndigheden krævede bosnieren udvist af Sverige, men det afviste retten.