Dansk politi afventer udfald af tysk sag mod Aarhus-imam

Dansk imams udfald mod jøder bliver formentlig ikke til en sag i Danmark, hvis tyskerne rejser tiltale først

Følg Krimi

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi vil nu rette henvendelse til kollegerne i Tyskland efter forlydender om, at man dernede har rejst tiltale mod Aarhus-imamen Abu Bilal Ismail.

Østjyllands Politi har lige som tyskerne behandlet en anmeldelse mod imamen på baggrund af en prædiken, som han holdt i en moské i Berlin i juli sidste år.

- Jeg har gennem pressen hørt, at der skulle være rejst tiltale mod ham i Tyskland. Det er ikke noget, som jeg har fået bekræftet, siger senioranklager Lars Petersen til Ritzau.

Tysk anklagemyndighed rejser tiltale mod dansk imam

Han vil nu kontakte anklagemyndigheden syd for grænsen for at få opklaret en række spørgsmål.

- Vi vil høre, om der er rejst tiltale, og så vil vi høre, hvilken sanktion man har forestillet sig, at det skal give, og hvad tidshorisonten er for afgørelse af sagen, fortæller Lars Petersen.

Imamen bad ifølge TV2 under en prædiken i en tysk moské i Berlin sidste sommer Gud om at "ødelægge alle de zionistiske jøder".

- Tæl dem og dræb dem hver og én. Skån ingen af dem. Få dem til at lide forfærdeligt, skulle imamen have sagt under fredagsbønnen i juli sidste år under sit besøg i Berlin.

Ifølge TV2 har det nu udløst en tiltale for at føre hadekampagne mod en befolkningsgruppe. En bestemmelse, som efter tysk lov har en strafferamme på op til fem års fængsel.

I Danmark har sagen end ikke udløst en sigtelse mod imamen. Det skyldes ifølge Lars Petersen, at man kort efter modtagelsen af anmeldelsen blev opmærksom på den tyske sag, og at man ville afvente den, før man tog stilling i Danmark.

Grunden til den østjyske anklagemyndigheds afventen skyldes et grundlæggende retsprincip kaldet "ne bis in idem", som fordrer, at man ikke kan føre sag mere end én gang mod en person for den samme handling.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.