Dansk sportsstjerne: Min OL- og VM-medalje er blevet stjålet

Et af svømmesportens største navne, Susanne Nielsson, har fået stjålet sine OL, VM og EM-medaljer

Sussanne Nielsson på et ældre billede fra 1996. (Foto: Claus Petersen/Polfoto)
Sussanne Nielsson på et ældre billede fra 1996. (Foto: Claus Petersen/Polfoto)

Der er åbenbart gået sport i at stjæle medaljer fra sportsstjerner.

For nylig mistede den tidligere fodboldspiller Morten Bruun sin medalje fra landsholdets EM-sejr i 1992 efter et indbrud i hans private hjem.

Og nu fortæller en af dansk svømnings største navne, Susanne Nielsson, til Ekstra Bladet at hun for et par uger siden har mistet nogle af sine kæreste medaljer. Det skete under et indbrud i hendes hjem i Ebeltoft.

(Foto: Rasmus Baaner) Dansk fodbold Fik stjålet sin EM-guldmedalje midt under landskamp

- Stort tab for mig
- Jeg er virkelig ked af, at de medaljer er forsvundet. Tyven har jo ikke noget af bruge dem til, men for mig betyder de et stort tab, fordi de udover en affektionsværdi også er symbol på 15 års hårdt arbejde og satsning på at nå til tops i international svømning, siger Susanne Nielsson.

Der er tale om en bronzemedalje fra OL i Moskva i 1980, en bronzemedalje fra VM i Berlin 1978 og en sølvmedalje fra EM fra Sverige i 1977 samt dagbladet BT's hæderspris BT Guld fra 1978.

- Medaljerne lå i et par skuffer, som tyven endevendte under indbruddet. Der er også forsvundet andre ting, så det er svært at sige, om medaljerne var det, tyven gik efter. Men tanken er da nærliggende, siger Susanne Nielsson.

Susanne Nielsson i juli 1977. (Kurt W Sørensen/Polfoto)
Susanne Nielsson i juli 1977. (Kurt W Sørensen/Polfoto)
 

I kontakt med OL-kontor
Den i dag 55-årige eks-svømmer er til daglig bestyrer og bademester i Grenå Svømmehal.

Den tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise (th.) fik stjålet sin Champions League-medalje fra den utrolige finale mod Milan i 2005. Nordmanden blev senere genforenet med den (Foto: AP) Dansk fodbold Du er ikke alene, Bruun: De fik også stjålet deres medaljer

- Efter råd fra forsikringsselskabet har jeg været i kontakt med OLs medaljekontor i London for at få dem til at give et skøn over medaljens faktiske værdi.

- De fortæller, at gamle OL-medaljer åbenbart er i høj kurs. Flere sportsfolk har selv sat deres medaljer til salg, men der er også en del på det sorte marked, som faktisk er tyvekoster, siger Susanne Nielsson.

Ikke desto mindre appelerer hun til, at eventuelle tilbud om disse svømmeklenodier fra sidst i 1970'erne og 1980 bliver meldt til politiet, hvis nogle blandt læserne får kendskab til dem.