Dansk stifter af børnehjem: 12 og 13-årig voldtaget foran småpiger

Anja Ringgren Lovén, der driver et børnehjem i Nigeria, sidder magtesløs i Danmark efter plyndring

Se hvordan de små 'heksebørn' er blevet tortureret. (Foto: Anders Brohus)
Følg Krimi

- Jeg er helt rundt på gulvet - og stadig i chok. Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal gøre af mig selv. Sådan lyder det fra Anja Ringgren Lovén, der hjælper 'Heksebørn' i Nigeria under organisationen 'DINNødhjælp'.

Hun sidder i Aarhus med sin lille søn og er syg af bekymring overfor de børn, der bor på det børnehjem, som hun driver sammen med sin mand David Emmanuel Umem.

Dansk børnehjem overfaldet i Nigeria: Unge piger voldtaget

I nat blev børnehjemmet, der huser 31 børn, plyndret af 10-15 gerningsmænd, der trængte ind på området.

- David lå og sov, da han ved 02-tiden pludselig fik en lommelygte stukket i hovedet af nogle mænd med macheter, geværer og knive. Mændene gennede vores ansatte og børnene sammen og sagde, at de skulle ligge med hovedet ned i jorden. Imens raserede de det hele og stjal alt, hvad vi ejer og har. David havde lige hævet penge til hele næste måned. Så der var 30.000 kroner i vores pengeskab. Det er jo frygteligt. Selv børnenes mad tog de med sig, siger Anja Ringgren Lovén til Ekstra Bladet.

- Altså tingene er jo ligegyldige, kan man sige. Men det værste er, at vores piger Uduak og Idiong på 12 og 13 år blev voldtaget midt i kaosset. Og de er formentlig blevet misbrugt foran de andre små piger på stuen, siger Anja Ringgren Lovén og forklarer, at på hver af de små pigers sovesale, er der to større piger, der passer på dem.

- Uduak er åbenbart kommet meget slemt til skade under voldtægten og er på hospitalet nu. Jeg ville jo bare ønske, jeg var der, så jeg kunne fortælle hende, at det hele nok skal gå. Det er jo ikke er første gang, hun bliver udsat for den slags, lyder det.

Også en af drengene - Ekon på ni år - er kommet til skade. Han modsatte sig røverne og blev slået i jorden.

- Det er heldigvis ikke alvorligt, lyder det fra Anja, der også priser sig lykkelig over, at ingen af børnene blev kidnappet.

Se mere om Anjas arbejde her:

Stærke billeder: Anja redder torturerede heksebørn  

Magtesløs
Anja taler skiftevis alvorligt og med glad stemme. Det er hun nødt til, fordi hun sidder med sin 11 måneder gamle søn David Jr. på sit lejede værelse i Aarhus. Hun har været i Danmark siden marts for at lave foredrag og dermed rejse penge til børnehjemmet. Og så var hun nødt til at blive et par ekstra måneder, da David Jr. skulle vaccineres.

- Han skal ikke påvirkes af det her. Men det er så surrealistisk, at jeg sidder her og leger i Danmark, mens min kæreste er igennem helvede i Nigeria, siger hun og fortsætter:

- Tænk hvis min søn og jeg havde været der, og de havde gjort ham noget. Jeg mener, de må slå mig, alt det de vil. Men jeg bliver helt syg ved tanken om, at noget skulle ske med ham.

Anja Ringgren Lovén har kun talt sporadisk med kæresten, da alle mobiltelefoner blev taget under røveriet. Hun ved dog, at han er i gang med at tale med politiet i skrivende stund.

- Jeg føler mig så magtesløs. På en måde er jeg glad for, at jeg ikke var der til at opleve det. Og på den anden side ville jeg jo ønske, jeg var der nu, så jeg kunne give alle børnene et ordentlig kram. Det er jo meningen, at børnehjemmet skal være en tryg base for dem. Det er børn, der er flygtet fra tortur ad den værste slags. De er blevet brændt, har fået hændt syre på sig og blevet misbrugt på mange forskellige måder. Tænk at nogen helt overlagt vil tage det eneste trygge sted de har, fra dem.

Anja Ringgren Lovén skal på torsdag rejse til hovedstaden i Nigeria - Abudja, hvor hun skal mødes med sin mand og den danske ambassadør. Det er et møde, der har været planlagt længe. Efter en uge skal hun så ned til børnehjemmet.

Du kan støtte børnehjemmet her:

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.