Dansk taxachauffør i vanvids-kørsel

En taxa fra Dantaxi blev fredag eftermiddag fanget på video, da chaufføren lavede tre hasarderede overhalinger i Græsted i Nordsjælland

Bilen kom kørende bagfra og overhalede over fuldt optrukne linjer. Video: Localeyes.

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Opdateret klokken 22.59: En skriftlig kommentar fra Dantaxi kommunikationschef er tilføjet.

Det blev fanget på video, da en chauffør fra Dantaxi blæste stort på færdselsloven og kastede sig ud i flere ulovlige overhalinger, der kunne være endt helt galt.

Det var en anden bilist, der fredag eftermiddag fangede tre hasarderede overhalinger i Græsted i Nordsjælland.

To af overhalingerne foregik på Græstedvej, hvor chaufføren så stort på reglerne og lavede to overhalinger ud over fuldt optrukne linjer.

Den sidste overhaling foregik i bymæssig bebyggelse rundt i et sving. Her kan det ses, at chaufføren akkurat når at trække ind igen, før han kolliderer med en modkørende.

Se den hasarderede kørsel i videoen øverst i artiklen.

Sagen undersøges
Dantaxi tager kraftigt afstand fra kørslen.

- Uanset om der er kunder eller ikke er kunder i den taxa, så tager vi meget, meget skarpt afstand til den måde at køre på, siger kommunikationschef Rasmus Krochin.

- Jeg kan sige, at selvom man ikke kan se nummerpladen, eller selvom det ikke vil være muligt at fastslå, hvad nummerpladen er, så er der nogle gps-koordinator og tidskoder på materialet, så vi vil med meget høj sandsynlighed kunne finde ud af, hvem der er fører af bilen på det pågældende tidspunkt og sted.

- Og det har I tænkt jer at undersøge?

- Det har vi tænkt os at undersøge, ja.

Kaldes til samtale
Firmaet har endnu ikke taget stilling til, hvad vanvidskørslen får af konsekvenser for chaufføren.

- Det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger kommunikationschef og tilføjer, at i sådan en sag er første skridt at identificere føreren og dernæst indkalde til samtale.

- Så har vi nogle interne retningslinjer, som vil blive fulgt i den type sager her.

- Kan man godt være chauffør hos Dantaxi, når man overtræder færdselsloven på den her måde?

- Først skal vi have fastslået føreren, og så skal vi have talt med ham, og så vil vi ud fra vores interne regler finde ud af, hvad der skal ske i sagen.

- Vi har nogle retningslinjer, der spænder fra forskellige sanktioner, herunder også opsigelse i samarbejde med vognmanden, og når vi har undersøgt sagen til bunds og hvem der har kørt og har talt med vedkommende, så vil der i samarbejde med chaufførens vognmand blive taget en beslutning om det.

Efterfølgende har Ekstra Bladet modtaget et skriftligt svar fra kommunikationschefen om udviklingen i sagen:

'Vi har været i kontakt med chaufføren, der har afgivet en foreløbig redegørelse om baggrunden for kørslen. Ifølge Chaufføren har han selv taget kontakt til politiet både før kørslen startede og efter kørslen, og forklarede politiet om baggrunden. Vi vil som nævnt følge vores retningslinjer og indrage alle de informationer vi har til rådighed af sagen.'

Se mere video på localeyes.dk.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Det er langtfra første gang, vilde overhalinger er blevet fanget på video.

- Min chauffør kørte med hovedet oppe i røven. Andet er der ikke at sige til det, sagde en vognmand, efter hans chauffør blev filmet i en vanvittig overhaling. Video: TV2 Østjylland.

Politiet undersøger vanvittig overhaling ved Horsens

En bilist mistede tålmodigheden og besluttede sig for at overhale i et kryds - desværre var det en politibil, bilisten overhalede. Video: Jukin Media.

Der er en grund til, at det er forbudt at overhale indenom og for en bilist på den tyske autobahn gik det grueligt galt. Video: Dashcam.