Danske bøsser chokerede efter massakre: Her tør vi ikke rejse hen

Kendte danskere er rystede over angrebet på en natklub for homoseksuelle i Orlando, Florida, hvor 50 personer har mistet livet

Foto: Philip Davali og Provatfoto
Foto: Philip Davali og Provatfoto

- Jeg får helt gåsehud.

Sådan siger realitystjernen Gustav Salinas til Ekstra Bladet om søndagens angreb på natklubben 'Pulse' for homoseksuelle i Orlando, Florida, hvor 50 personer er blevet dræbt.

- Det er frygteligt. Sådan en psykopat.

- Det er fuldstændig vanvittigt at dræbe 50 mennesker. Det er folk, som er syge oven i hovedet, lyder reaktionen fra tv-personligheden.

- Er der nogen steder, hvor du som homoseksuel ikke tør rejse hen?
- Jeg kunne aldrig finde på at tage til Mellemøsten - til de lande, hvor de ikke kan lide homoseksuelle. Jeg tager tit til USA og ser det som et åbent land. Så det er sindssygt, siger han om angrebet.

Gustav fortæller, at han generelt er påpasselig med, hvor han befinder sig.

- Det er også utroligt, at man bliver nødt til at passe på for at være den, man er. Men det er desværre den verden, vi lever i.

(Foto: AP) Terror Blod over det hele på terrorramt natklub: - Det skete hurtigt

Elling: Det er forfærdeligt
Stig Elling, der er rejseekspert og -ambassadør hos Bravo Tours, kalder angrebet 'forfærdeligt'.

- Nu er jeg jo selv homoseksuel, og jeg er dybt bekymret og beklager, at sådan noget kan ske i et land, hvor man bør have tjek på den slags ting. Men du kan jo desværre ikke have tjek på gale mennesker, siger rejsekongen, der har været i Orlando fem-seks gange.

Ifølge ham er Florida et yndet rejsemål for danskere.

- Og det er min erfaring, at der er en del homoseksuelle, der tager til Florida. Der er et rimelig fornuftigt forhold til homoseksuelle i Florida. Det er der så ikke nu, må jeg konstatere, siger han og fortsætter:

- Men det er et sted, man altid har følt sig tryg.

Krimi 10 år med massedrab: Her er de værste skyderier i USA

Knudsen: Fuldstændig chokerende
Kendis-frisøren Dennis Knudsen er også rystet over terrorangrebet.

- Det er fuldstændig chokerende.

- Det er jo forfærdeligt, siger han, da Ekstra Bladet kontakter ham.

Han fortæller, at han 'ikke har levet et anderledes liv, fordi han var homoseksuel'.

- Jeg lader mig ikke hæmme af, at jeg ikke skal være forskellige steder i verden på grund af det og det, siger han.

Lyngvild: Blev spyttet efter
Ifølge mode-kommentator Jim Lyngvild 'er verden af lave'.

- Det er dybt tragisk, lyder det.

- Er der nogen steder, hvor du som homoseksuel ikke vil rejse hen?
- Jeg tager ikke til muslimske lande. Der bliver spyttet efter mig, og jeg kan ikke gå og holde i hånd med min mand, uden at folk kommer med perverse kommentarer. Så det bryder jeg mig ikke om, siger Jim Lyngvild og fortæller, at oplevelserne stammer fra Egypten og Tyrkiet.

Kendte danske homoseksuelle er rystede over angrebet i Orlando, Florida. Foto: Linda Johansen, Philip Davali, Rasmus Flindt, Privatfoto
Kendte danske homoseksuelle er rystede over angrebet i Orlando, Florida. Foto: Linda Johansen, Philip Davali, Rasmus Flindt, Privatfoto

(Foto: UNIVISION FLORIDA CENTRAL / HANDOUT) Terror Dræbte 50 på natklub: Formodet terrorist identificeret

Bekymring i homo-miljøet
Politiet har endnu ikke meldt offentligt ud, hvad motivet var for det voldsomme angreb, der fandt sted klokken to natten til søndag lokal tid.

Men ifølge Mir Seddique, der er far til den formodede gerningsmand, 29-årige Omar Mateen, var sønnen vred på homoseksuelle.

- Vi var i centrum af Miami, folk spillede musik. Og han så to mænd kysse hinanden foran hans kone og barn, og han blev meget vred. De kyssede hinanden og rørte hinanden, og han sagde: 'Se, hvad de gør foran min søn,' fortæller faren til NBC News.

Angrebet i Florida kan potentielt komme til at påvirke homoseksuelle miljøer omkring i verden, hvis det viser sig, at motivet er en hadforbrydelse. Det siger forperson i Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, LGBT, Søren Laursen, til nyhedsbureauet Ritzau.

- Det er en fuldstændig absurd forbrydelse, uanset om motivet er terror eller had. Det vil nok få vidtrækkende konsekvenser rundt om i verden, og man vil forhøje sikkerheden, hvis det viser sig at være en hadforbrydelse, siger han.

Obama talte til nationen søndag aften (Video: AP).

50 personer meldes dræbt og 53 personer såret efter angrebet på natklubben. (Video: AP).

Adskillige mennesker blev ramt, da der blev åbnet ild på en natkub for homoseksuelle i Orlando. (Foto: Univision Florida Central) Krimi Terrorangreb på natklub: 50 dræbt

Politi, byens borgmester, FBI og adskillige andre aktører holdt søndag pressemøde. (Foto: AP) Terror Far til formodet terrorist: Han var vred på homoseksuelle