Danske doping-konger solgte til hele verden

Bagmænd brugte blandt andet 'Silk Road', som nu er lukket af FBI, til at sælge doping

Denne doping-fabrik blev fundet 'et sted på Sjælland'. Politiet vil ikke oplyse nærmere. (politifoto)
Denne doping-fabrik blev fundet 'et sted på Sjælland'. Politiet vil ikke oplyse nærmere. (politifoto)

Ved du noget om sagen? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224"eb.dk

Bagmændene til den illegale doping-fabrik, som politiet afslørede på Sjælland i sidste uge, har solgt enorme mængder af dopingmidler til hele verden via lyssky hjemmesider på den lukkede del af internettet, der kaldes TOR-netværket.

Det mener Københavns politi, der ved aktionen beslaglagde godt et ton doping-midler og kemikalier samt en komplet fabrik til fremstilling af doping.

Efterforskningen har vist, at operationen var international, og at bagmændene blandt andet har brugt de 'hemmelige' websites 'Silk Road' og 'Silk Road 2.0' til at sælge doping.

Lukket af FBI
De to websites blev lukket af amerikanske FBI i oktober 2013 og november 2014, og efter lukningen af 'Silk Road' siderne har doping-fabrikanterne brugt andre lukkede fora på internettet til at sælges deres doping-produkter.

De skal også have benyttet lukkede grupper på Facebook til at sælge doping, erfarer Ekstra Bladet.

Politiet har konstateret, at doping-kongerne eksporterede doping, der blev sendt med postpakker fra Danmark. Efterforskningen startede, da SKAT opsnappede 30 pakker med doping, som var på vej ud af Danmark til modtagere i udlandet.

Den store dopingfangst blev vist frem fredag.

Se mere video på localeyes.dk

I fredags blev de formodede bagmænd, 40 og 25 år, varetægtsfængslet til den 30. marts, og den første tid af fængslingen sker i isolation af hensyn til politiets efterforskning.

Politiet arbejder blandt andet på at finde ud af, hvor de sigtede har købt det professionelle udstyr, der stod i doping-fabrikken 'et sted på Sjælland'. Foruden fabrikken har politiet fundet et stort lager på en anden lokalitet, hvor der blandt andet blev opbevaret cirka en halv million færdige doser doping.

Hvor er 'pakkeriet'?
Politiet beder om henvendelser fra folk, der kan oplyse, hvor udstyret til doping-fabrikken er købt.

- Vi mangler antagelig at finde et tredje sted, hvor varerne er blevet pakket, siger Lau Thygesen, afdelingen for Organiseret Kriminalitet. Han bekræfter, at de sigtede mistænkes for at have 'solgt til hele verden', og at kunderne kunne bestille via lukkede netværk på internettet.

Se også: Narko-website åbner igen med ny krypteringsfunktion

- Alt tyder på, at der er tale om en stor og professionel operation, siger Lau Thygesen.

Tilsyneladende er doping-midlerne fremstillet helt fra bunden. Det kræver professionel viden.

Politiet fandt ved aktionen foruden færdige doping-midler også store mængder kemikalier, der er råvarer til doping-produktionen. Alt det beslaglagte materiale undersøges nu hos retskemikere på Retsmedicinsk Institut. Der er tale om både piller, ampuller og rå steroider i pulverform.

De to formodede bagmænd er ikke kendt af politiet og har ingen kendte forbindelser til rocker- eller bande-miljøet.

Ifølge sigtelsen mod den 40-årige og den 25-årige har de fremstillet, indført, besiddet, videre-overdraget og udført ikke under et ton forskellige dopingmidler til en større personkreds  mod betydeligt vederlag.

Den ulovlige handel, der kan straffes med op til seks års fængsel, er sket siden 2013 og frem til anholdelserne, lyder sigtelsen.

Million-omsætning på 'Silk Road'
Websiderne 'Silk Road' og 'Silk Road 2.0' er ifølge FBI blevet brugt til organiseret køb og salg af illegale stoffer. I oktober 2013 lukkede FBI 'Silk Road' og arresterede ejeren af websitet Ross William Ulbricht kendt på nettet som 'Dread Pirate Roberts'.

Men kun fire uger senere gik afløseren 'Silk Road 2.0' i luften, og websitet opererede udelukkende på det lukkede TOR-netværk, som skjuler brugernes IP-adresser for myndighederne. Betaling på 'Silk Road 2.0' skete med net-valutaen bitcoins for at beskytte købere og sælgeres anonymitet.

Den 6. november sidste år lukkede FBI så 'Silk Road 2.0' og arresterede stifteren Blake Benthall kendt som 'Defcon'. Ifølge FBI omsatte 'Silk Road 2.0' illegale stoffer for cirka 45 millioner kr. om måneden og havde 150.000 aktive brugere.

En mørk afkrog af internettet giver pædofile mulighed for at udveksle oplysninger uden politiet kan gøre noget (Foto: Matt Houston/AP) Krimi Digital underverden: Hemmeligt pædofil-forum på nettet

Sagen mod den danske doping-fabrik har været efterforsket siden september sidste år. Strafferammen for doping blev sat op i februar 2014 fra to til seks års fængsel, og dermed fik politiet mulighed for at bruge telefon- og internet-aflytning i doping-sagen.

Politiet ransagede syv adresser under aktionen i sidste uge.

Ved du noget om sagen? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224"eb.dk

1 af 6 Det kræver professionel viden selv at fremstille doping-midler. (politifoto)
2 af 6 Et ton færdig doping og råvarer til fremstillingen blev beslaglagt. (politifoto)
3 af 6 Her er færdige produkter, som blev solgt både i Danmark og i udlandet via nettet. (politifoto)
4 af 6 Politiet vil gerne høre fra folk, som ved, hvor de sigtede har købt udstyret. (politifoto)
5 af 6 FBI har lukket begge versioner af 'Silk Road' på nettet, som blandt andre de danske doping-konger brugte.
6 af 6 Denne doping-fabrik blev fundet 'et sted på Sjælland'. Politiet vil ikke oplyse nærmere. (politifoto)