Annonce:
Annonce:

Danske fodbolddrenge involveret i masseslagsmål

Et ungdomshold fra Fremad Amager blev lørdag smidt ud af træningsturneringen Eskilscupen i Sverige efter et masseslagsmål, hvor politiet blev tilkaldt

Svensk Politi oplyser søndag aften, at det har modtaget to videosekvenser af, hvad der skulle være sket under fodboldkampen. Materialet indgår nu i efterforskningen. (Arkivfoto)
Svensk Politi oplyser søndag aften, at det har modtaget to videosekvenser af, hvad der skulle være sket under fodboldkampen. Materialet indgår nu i efterforskningen. (Arkivfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Kender du spillere eller trænere? Har du billeder? Tip os på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

Ungdomsspillere fra fodboldklubben Fremad Amager var lørdag indblandet i et kæmpe slagsmål, som gjorde, at politiet blev tilkaldt.

Slagsmålet skete, mens spillerne deltog i træningsturneringen Eskilscupen i Helsingborg, skriver Helsingborgs Dagblad.

Der var cirka ti minutter tilbage af kampen mod svenske Högaberg, og U/16-drengene fra Fremad Amager førte 1-0, da hele fodboldbanen blev forvandlet til kampplads.

Hvad der præcist skete, er ifølge svensk politi endnu uklart, men svenske medier fortæller, at det hele udartede sig efter en hård tackling sent i anden halvleg.

- Der har været tumult. Et stort slagsmål. Og vi har en del arbejde foran os med at tale med vidner, siger Kim Hild fra det stedlige politis vagtcentral.

Annonce:

Strubegreb og knytnæver
Slagsmålet var så voldsomt, at politiet har registreret fem anmeldelser om vold. Herunder 'strubegreb' og knytnæveslag, som både er gået ud over spillere og mod mennesker, som er ilet til fra sidelinjen.

Ekstra Bladet har talt med formanden for Fremad Amager, Erik Truelsen. Han bekræfter, at et ungdomshold fra klubben deltager i Eskilscupen, men er i øvrigt søndag aften ikke blevet orienteret af hverken spillere eller ledere, som har været med i Sverige.

- Jeg forsøger at få hul igennem til dem, som jeg umiddelbart mener er med i Sverige. Men indtil videre er det ikke lykkedes mig, siger Erik Truelsen til Ekstra Bladet.

Svensk Politi har blandt andet anmodet om at få udleveret holdkort fra begge hold, så politiet kan finde ud af, hvem der har været til stede under kampen.

Træner var bange
Högaborgs træner, Linus Ekelund, bekræfter over for Helsingborgs Dagblad, at episoden fandt sted.

- Jeg følte mig urolig og bange. Det var forfærdeligt, siger Linus Ekelund.

Annonce:

Ingen er endnu blevet anholdt, og der var ifølge Helsingborgs Dagblad heller ikke behov for at tilkalde ambulancer. Men det behøver ikke at betyde, at folk er uskadte.

- Man kan jo opsøge lægehjælp på egen hånd, selvfølgelig. Det kender vi i givet fald ikke noget til, siger Kim Hild fra politiet.

Eskildscupens turneringsleder Tommy Bilquist bekræfter politiets udlægning af sagen og konstaterer også, at tumulten er opstået inde på banen, og at det senere væltede ind med folk fra sidelinjerne.

- Vi har talt med ledere fra begge hold, med dommere og med andre, som så kampen. Præcis hvordan, slagsmålet opstod, ved vi ikke, siger Tommy Billquist.

Træner: Amagerdrenge var værst
Begge hold er ekskluderet fra turneringen for brud på det svenske fodboldforbunds turneringsregler.

Högaberg-holdet har imidlertid ikke tænkt sig at acceptere afgørelsen, som også kan få indflydelse på holdet i den hjemlige turnering i form af disciplinærstraffe fra fodboldforbundet.

Annonce:

Ifølge træneren er det nemlig Fremad Amager-spillerne, der var værst.

- Jeg forstår til dels turneringsledelsens beslutning, når så mange slås samtidig. Men der er flere vidner, som deler vores opfattelse af, at det var danskerne, der skulle være de mest pågående, siger Linus Ekelund.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få kontakt til de danske ungdomsspillere eller deres trænere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: