Danske Henriette og Mustafa på Kos: Tremmeseng reddede vores datter

- Det var som at være på en båd i stormvejr, siger et dansk par i Grækenland

- Heldigvis lå vores yngste datter i en tremmeseng, så hun kunne ikke falde ud og slå sig. I nat sov de under åben himmel på solsenge, siger faren Mustafa Kizilkaia. Foto:  Mustafa Kizilkaia.
- Heldigvis lå vores yngste datter i en tremmeseng, så hun kunne ikke falde ud og slå sig. I nat sov de under åben himmel på solsenge, siger faren Mustafa Kizilkaia. Foto: Mustafa Kizilkaia.
Følg Krimi

Det har været en forfærdelig nat og morgen for danske Mustafa Kizilkaia, som lige nu står på en parkeringsplads foran lufthavnen på Kos med sin kone Henriette og deres to døtre på halvandet år og otte år.

- Henriette og jeg var kl. 1.30 i nat netop gået i seng efter at have pakket - for at tage tidligt i lufthavnen i dag, da helvede brød løs, siger Mustafa Kizilkaia.

- Pludselig begyndte alt at gynge. Det var som at være på en båd med høj bølgegang i stormvejr. Vores otteårige datter faldt ud af sengen. Hun slog sig heldigvis ikke. Og heldigvis lå vores yngste datter i en tremmeseng, så hun kunne ikke falde ud og slå sig, siger den lettede far.

Familien flygtede straks ud af terrassedøren til et poolområde, hvor der var kaos. Folk græd. Vand fra poolen var skvulpet over under skælvet – og oversvømmet hotelværelser.

- Henriette og jeg har været vågne hele natten. Vores døtre sov på solsenge, forklarer han.

- Lige nu er vi foran lufthavnen her på Kos, hvor der også er kaos. Her står mindst 2000 mennesker, som venter udenfor lufthavnen og kan ikke komme ind, da der åbenbart ikke er nogle fly. Her er varmt, folk søger ind i skyggen. Nogle græder. Heldigvis bliver der delt vand ud.

Rejsebureauet Apollo oplyser, at lufthavnen forventes at åbne senere i dag.

Mustafa Kizilkaia tvivler på, at deres fly afgår mod Danmark rettidigt.

Foto:  Mustafa Kizilkaia.
Foto: Mustafa Kizilkaia.

Her forklarer Anja Brix, hvordan hun oplevede jordskælvet på Rhodos.

(Video: Nicolai Brix)

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+