Annonce:
Annonce:

Danske Sidsel var få meter fra dødsdiskotek: Jeg troede, at jeg skulle dø

Den 20-årige pige løb for livet, da hun stod midt i det jordskælv, der fredag nat ramte den græske ferieø Kos

Sidsel Borg arbejdede ganske få meter fra det sted, hvor to turister blev dræbt under et jordskælv på Kos. Foto: Jonas Olufson
Sidsel Borg arbejdede ganske få meter fra det sted, hvor to turister blev dræbt under et jordskælv på Kos. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Krimi

KOS, GRÆKENLAND (Ekstra Bladet): Sidsel Borg troede i starten bare, at hun var lidt småfuld, siden hele jorden gyngede. Så begyndte flaskerne at falde ned fra væggene – og der gik alvoren op for hende.

Den 20-årige pige har den seneste måned arbejdet på Kos som bartender. I aften slutter eventyret – ikke fordi det ikke har været sjovt og spændende, men fordi hun ikke længere føler sig sikker i det græske ferieparadis efter det voldsomme jordskælv, der målte 6,7 på richterskalaen.

- Jeg er ikke tryg. Jeg er hele tiden bange for, at der kommer et nyt jordskælv, så nu vil jeg bare hjem til min familie, siger den unge pige til Ekstra Bladet, der møder hende ikke langt fra det sted, hvor hun natten mellem torsdag og fredag flygtede for sit liv.

Under interviewet griber hun fat i bordet. Hun har hele tiden på fornemmelsen, at nu kommer der et nyt efterskælv.

Annonce:

Sent torsdag nat arbejdede hun som sædvanligt på en af de barer, der er på den populære ferieø. Og selvom hun i starten ikke troede, der var tale om et jordskælv, så gik alvoren op for hende, da hun så sine kollegaer springe for livet.

Ekstra Bladet på Kos: Kaos og utryghed i lufthavn

- De sprang over baren, da rystelserne startede. Jeg er for lille til at kunne hoppe over, så jeg råbte de skulle hjælpe mig, og en af mine kollegaer hev mig bare over baren. Da vi kom ud hørte jeg en stor rumlen, så faldt stenene ned fra diskoteket derhenne, siger hun og peger.

To turister blev dræbt, da muren styrtede sammen på baren ’White Corner’, som kun ligger få meter fra Sidsel Borgs arbejdsplads.

Troede jeg skulle dø
Sidsel begyndte at løbe alt, hvad hun kunne.

- Jeg lagde godt mærke til, at der var lidt blod, da jeg løb forbi baren. Men det er først gået op for mig, hvor voldsomt det var, efter jeg har set billeder. Da jeg står foran baren begynder nogle at råbe ’tsunami’. Der troede jeg for alvor, at jeg skulle dø, siger hun.

Annonce:

Hun frygtede, at en høj bølge ville ramme hende, og derfor løb hun så langt ind i selve byen, som hun kunne.

- Jeg ville bare finde et højt punkt. Alt var kaos. Jeg råbte bare ’nej, nej, nej, hjælp mig’. Så kom der en gruppe hollandske fyrer og hev mig med hen på en plads, som var placeret ret højt oppe i byen. Der stod vi flere hundrede mennesker, mens der kom efterskælv på efterskælv, siger hun tydeligt påvirket og forsætter:

Mathias troede det var et mareridt: - Sengen skøjtede rundt i værelset

- Vi sad flere hundrede mennesker på den plads og ventede. Hver gang der kom et voldsomt efterskælv, så var vi klar til at løbe. Jeg sad der i mange timer, det var meget ubehageligt, fortæller hun.

Undervejs fik hun ringet til sin mor, der sidder hjemme i Danmark, for at fortælle, om det kaos og den rædsel der udspillede sig for øjnene af hende.

Annonce:

- Jeg ringede hjem og sagde, at der havde været et jordskælv, og at jeg var bange for, at der nu kom en tsunami, og jeg skulle dø. Jeg sagde til min mor, at jeg elskede hende. Jeg ville ligesom have, at hun hørte det, hvis der nu skete noget. Jeg kan godt se, at det i dag måske lyder lidt underligt, men når man ikke har oplevet det, så ved man ikke, hvordan man reagerer.

Her blev to turister dræbt. Den ene sad udenfor, mens den anden var på vej væk fra stedet, da han blev ramt af sten fra den nedfaldne mur, fortæller vidner til Ekstra Bladet. Foto: Jonas Olufson.
Her blev to turister dræbt. Den ene sad udenfor, mens den anden var på vej væk fra stedet, da han blev ramt af sten fra den nedfaldne mur, fortæller vidner til Ekstra Bladet. Foto: Jonas Olufson.
 

Sov på stranden
Hun har siden jordskælvet opholdt sig med en gruppe venner og kollegaer på en strand lige foran det hostel, hvor hun normalt bor.

- De vil ikke have, at vi sover derinde, da der ikke er helt sikkert endnu. Så vi har været der hele natten. Jeg har ikke kunne sove overhovedet, så nu er jeg klar til at tage hjem, siger hun.

Dagen efter jordskælvet ringede hun hjem og sagde, at nogen skulle bestille en flybillet til hende, fordi hun ikke havde lyst til at være på øen længere. Hun tager en måned tidligere hjem end planlagt.

- Jeg er bare bange for, at der kommer endnu et. Det har været en fantastisk tur, og jeg har haft det så sjovt, men jeg er bare ikke tryg, siger hun.

En svensk turist og en tyrkisk turist blev dræbt på Kos og over 200 personer er såret i forbindelse med jordskælvet – heriblandt en dansker.

Lamper og varer vælter ned: Se jordskælvet ramme

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: