Danske Spil advarer forhandlere mod unge spillefugle

5000 spil-forhandlere får indskærpet, at de ikke må sælge spil til mindreårige

(Polfoto)
(Polfoto)

Det statsejede spilleselskab Danske Spil sender i disse dage breve ud til sine over 5000 forhandlere for at indskærpe, at de ikke må sælge spil til mindreårige, skriver Politiken.

Den løftede pegefinger kommer, efter at avisen i starten af januar berettede, at børn har let adgang til at spille på sportskampe hos den statslige bookmaker.

Det har fået Danske Spil til at sende en skrivelse ud, hvor konsekvenserne af at lade de unge spillefugle lægge deres penge hos forhandlerne står klart.

- Såfremt du gentagne gange tilsidesætter de fastsatte aldersgrænser, vil der være tale om en væsentlig misligholdelse, der kan føre til en ophævelse af forhandlerkontrakten. Du må derfor påregne, at kontrakten uden varsel ophæves ved gentagen salg af spil til mindreårige i strid med spillelovgivningen, skriver Danske Spil til forhandlerne.

I indskærpelsen opfordrer Danske Spil sine forhandlere til at sætte skilte og klistermærker med aldersgrænsen op i butikkerne.

Det sker for at minde om reglerne, lyder det fra Danske Spils kommunikationschef, Thomas Rørsig.

- Når vi får signaler om, at reglerne ikke bliver overholdt, synes vi, at det er helt nødvendigt, at vi indskærper dem. En gang imellem er man nødt til friske hukommelsen op, så derfor tror vi, det her har en effekt, siger han til Politiken.

Han oplyser, at Danske Spil i 2014 gav syv skriftlige advarsler og ophævede aftalen med en enkelt forhandler for at sælge spil til børn.