Danske studerende sigtes for fusk med eksamensbeviser

27 danske studerende sigtes i en omfattende sag om fusk med eksamensbeviser. Falske beviser skulle sikre optagelse på universiteter, skriver DR

Pernille Kindtler, optagelsesleder ved Københavns Universitet, forklarer, hvordan snyderiet kan være foregået

Ved du noget om sagen? Tip Ekstra Bladet i en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Flere danske universiteter og 27 studerende er blevet sigtet for fusk med eksamensbeviser. Det skriver DR.

Det er en række anonyme kilder, der har bekræftet sagen over DR, der først startede med anmeldelser og altså nu har ført til, at Københavns Politi har sigtet en lang række personer for dokumentfalsk.

Man mener, at mindst én bagmand står bag at have produceret falske studentereksamensbeviser og solgt dem videre for op mod 20.000 kroner, så de studerende kunne søge ind på flere universiteter.

Helt land slukker for nettet: Skal stoppe elevers snyd til eksamen

Rektors underskift forfalsket
Ifølge DR er beviserne angiveligt blevet brugt til at søge ind på Københavns Universitet, Københavns Erhvervsakademi og Copenhagen Business School, og DR har været i kontakt med rektor for Herlev HF, Jan Vistisen, som fortæller, at hans underskrift formentlig er blevet benyttet på nogle af de falske eksamensbeviser.

- Først og fremmest bliver jeg vred og forarget på vegne af mine elever, som hver dag knokler for at tage en uddannelse på ærlig vis, siger Jan Vistisen til DR Nyheder.

Blandt de sigtede skulle der ifølge DR stadig være personer, som går på den uddannelse, de har snydt sig adgang til. Desuden er der angiveligt personer, som aldrig har taget en studentereksamen, som har købt et bevis på, at de netop skulle have gjort det.

Lidt for smarte: Universitet forbyder ure under eksamen

Ekstra Bladet følger sagen..