Dansker druknet i Mexico foran rejsekammerater

En 47-årig dansk mand er druknet under et ferieophold Mexico, hvor han var af sted sammen med fem venner

Det lykkedes kort at få genoplivet en 47-årig dansk mand, som i weekenden druknede i Mexico. Men manden døde efter ankomsten til hospitalet. Privatfoto
Det lykkedes kort at få genoplivet en 47-årig dansk mand, som i weekenden druknede i Mexico. Men manden døde efter ankomsten til hospitalet. Privatfoto

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 47-årig dansk mand er omkommet efter en drukneulykke i Mexico.

Det oplyser mandens mor til Ekstra Bladet.

Oplysningerne bekræftes af Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter.

- Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansker er omkommet i Mexico. De pårørende er underrettet. Udenrigsministeriet/ambassaden i Mexico yder den sædvanlige konsulære bistand. Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke komme med yderligere information, lyder det i den skriftlige melding fra Udenrigsministeriet.

Den 47-årige sønderjyde var på ferie i Zihuatanejo, Guerrero sammen med fem kammerater, da han lørdag kom ud for en ulykke. Ulykken skete, mens han opholdt sig ved den sydvestvendte Stillehavs-strand El Palmar. Moren har fra en af sønnens rejsekammerater fået beskrevet, at en stor bølge slog ind på stranden. Manden var så uheldig, at han mistede fodfæstet og blev trukket med ud i vandet.

- Han har været af sted sammen med kammerater 8-9 gange. De rejste derover 5. januar og skulle have været hjemme igen på torsdag. De tager på en tur hvert år. Det er samme tidspunkt hvert år i begyndelsen af januar, siger moren til Ekstra Bladet.

Et lokalt medie fortæller, at manden blev reddet op på land, og her konstaterede civile livreddere, at manden stadig havde puls. De gav manden livreddende førstehjælp.

I første omgang blev den 47-årige kørt til behandling på det lokale hospital 'Dr. Bernardo Sepúlveda Gutiérrez', men herfra blev han en time senere konstateret død på akutmodtagelsen.

Det lokale medie fortæller, at den 47-årige nu skal igennem en retsmedicinsk undersøgelse, så dødsårsagen kan blive endeligt fastslået.

Den 47-årige var bosiddende i Bredebro i Tønder Kommune. Han boede sammen med sin bror i en lejlighed. Den 47-årige var uddannet svejser fra B&W.

Han var ansat i Tønder på en fabrik, der producerer reservedele til bilindustrien, oplyser mandens mor til Ekstra Bladet.

Hun fortæller videre, at sønnen var passioneret lystfisker. På rejsen til Mexico skulle de efter planen fiske.

- Den ene af dem, han rejste med, gik han i skole med som dreng, siger moren.

Der forestår nu en større logistisk opgave for familien med at få den 47-årige hjem til Danmark og til Fyn, hvor han efter planen skal stedes til hvile på et familiegravsted ved Glamsbjerg.

Familien vil rette henvendelse til Udenrigsministeriets Borgerservice for at få oplyst, om den 47-årige har haft tegnet en rejseforsikring, eller om familien skal forvente selv at skulle betale for hjemtransporten.

Manden efterlader sig sin mor, to brødre, to søstre og en stedsøn.