Dansker gruppevoldtaget i Indien: Anklager afslører afgørende bevis

Der er fundet DNA-spor fra samtlige ni tiltalte på 52-årig danskers ejendele

Her bliver en af de nu tiltalte anholdt efter gruppevoldtægten. (Arkivfoto: AP)
Her bliver en af de nu tiltalte anholdt efter gruppevoldtægten. (Arkivfoto: AP)

Den 14. januar 2014 blev en den gang 51-årig dansker udsat for et frygteligt overfald i den indiske hovedstad New Delhi.

Hun for vild i storbyen, og da hun spurgte en 16-årig dreng om vej, blev hun pludselig antastet af en gruppe af mænd, der truede hende med en kniv og stjal hendes ejendele.

Voldtaget i tre timer
Men her stoppede den traumatiske oplevelse langt fra. Gruppen af mænd rev nemlig tøjet af hende, og voldtog hende adskillige gange i et tre timer langt helvede.

Kort efter den uhyggelige forbrydelse blev ni mænd anholdt, og de sidder stadig på anklagebænken her næsten to år senere, hvor de hårdnakket bedyrer deres uskyld.

Det ser dog nu ud til, at der er kommet et stort gennembrud i sagen.

Ved retten i Delhi tirsdag fremlagde seniorforsker D. S. Paliwal ved 'Forensic Science Laboratory' en rapport, der viser, at der er fundet DNA på det danske voldtægtsoffers ejendele fra samtlige ni tiltalte. 

Det skriver flere indiske medier deriblandt ndtv.com.

Forsvaret til modangreb
Forsvaret gik straks til modangreb med beskyldninger om, at rapporten er falsk, og at man ikke havde undersøgt alle beviser til bunds.

Men det benægtede seniorforskeren:

- Det er forkert at beskylde mig for at have forberedt og undersøgt beviserne ordentligt. Og det er forkert at beskylde mig for at have givet falsk vidnesbyrd, svarede han forsvaret og forklarede, at beviserne er undersøgt i samarbejde med Københavns Universitet.

Den 21. november fortsætter retssagen, hvor flere af anklagerens ekspertvidner skal udspørges.   

Det vides endnu ikke, hvornår der falder dom i sagen.