Dansker gruppevoldtaget i Indien: Tiltalt fundet død

55-årige Shyam Lal, der er en af de tiltalte i sagen om gruppevoldtægten af en dansk kvinde i Indien for to år siden, er ifølge udenlandske medier afgået ved døden

Her bliver en af de tiltalte anholdt efter gruppevoldtægten. (Foto: AP)
Her bliver en af de tiltalte anholdt efter gruppevoldtægten. (Foto: AP)

En af de mænd, der er tiltalt for at have været med til at gruppe-voldtage en 52-årig dansk kvinde i New Delhi, Indien, den 14. januar 2014, er død i fængslet. Det skriver det indiske medie India Today og britiske Daily Mail.

Der er tale om den 55-årige Shyam Lal, som er en af i alt ni mænd, der står tiltalt for voldtægten. Seks af dem var i alderen 21 til 55 år, mens de sidste tre var under 18 år, da voldtægten fandt sted.

Dansker blev voldtaget i Indien: Får ingen erstatning

Spurgte om vej til hotel
Den danske kvinde har i retten forklaret, at hun den dag, det brutale overfald fandt sted, havde spurgt en gruppe mænd ved byens hovedbanegård om vej til sit hotel. Men i stedet blev hun truet med en kniv og voldtaget på skift af mændene.

Dansker gruppevoldtaget i Indien: I dag falder dommen

Efter voldtægten skyndte kvinden sig at rejse hjem til Danmark, hvor hun blev retslægeligt undersøgt og afhørt af politiet. Hun ville ikke tilbage til Indien igen, men efter lang tid lod hun sig overtale til at vidne mod de tiltalte.

Retssagen udsat
Der skulle egentlig være faldet dom over seks formodede gerningsmand i januar i år, men retssagen blev udskudt - blandt andet på grund af en potenstest. Shyam Lal hævdede nemlig at være impotent, skriver India Today. I de dokumenter, anklageren har fremlagt som en del af bevisførelsen, fremgår det ikke, at den 55-årige skulle være impotent, men det skyldes, at det ikke var 'målbart', dengang testen blev lavet, påstår forsvaret.

Dansk kvinde gruppevoldtaget: Potens-test udskyder retssag

Udover de seks mænd, der skulle være faldet dom over, er tre unge mænd, som var mindreårige, da gruppevoldtægten fandt sted, tiltalt ved en indisk ungdomsdomstol.

Dansker gruppevoldtaget i Indien: Anklager afslører afgørende bevis