Dansker i Berlin: Vi hørte et højt brag - og så løb vi

Et dansk par var få meter fra lastbilen, der pludselig spredte død og ødelæggelse på det hyggelige julemarked

Danske Morten Wigotski og hans kæreste Ida Johansen var blot 20-25 meter fra det sted, hvor tonstung lastbil kørte ind i et julemarked i Berlin mandag aften og spredte død og ødelæggelse.

Pludselig ændrede den hyggelige stemning sig til et panisk scenario.

- Vi så det ikke, men hører bare et højt brag, og så kommer folk løbende. Og så tager vi også benene på nakken. Folk løber ud foran biler for at komme væk, siger han og fortæller, at det var en naturlig reaktion bare at løbe, da menneskemængden kom imod dem.

Foto: AP Krimi Kørte lastbil ind i folkemængde: Gerningsmand anholdt og medpassager død

- Da vi når 2-300 meter fra stedet, er der rolig stemning, fordi ingen aner, hvad der er sket.

- Oplevede I panik-stemning?

- Lige i starten tænker man ikke. Vi tænker bare, vi skal bare væk. Vores ben ryster, og vi er nok i en form for chok, sige Morten Wigotski.

De ankom til Berlin i dag, og dagen stod bare i hyggens tegn, hvor de var ude og få noget godt at spise i en god og hyggelig stemning med varme, alkoholiske drikke. Derfor er ufatteligt, at de nu står i en situation med død og panik.

Foto: AP Krimi Lastbil torpederer julemarked i Berlin: Ni dræbt

Bare to-tre minutter inden lastbilen torpederede julemarkedet, havde de stået netop der og taget et billede af julelysene til Snapchat.

- Vi var meget heldige. Det er ikke gået 100 procent op for os, siger han.

Nu sidder de rystede tilbage på deres hotelværelse omkring en halv kilometer fra gerningsstedet, hvor de følger udviklingen og overvejer, om de skal hjem.

- Har I tænkt jer at blive i Berlin?

- Vi skal først flyve hjem torsdag. Det afhænger meget af, om det bliver kaldt for et terror-angreb. For så er det lettere bare at tage hjem.