Dansker i Paris: Det er forfærdeligt!

12 mennesker er foreløbigt meldt dræbt i et terrorangreb mod det satiriske franske ugeblad, Charlie Hebdo. Det har rystet dansk/franske Frederik Hjorth Gernigon, der i øjeblikket er på besøg i Paris

Frederik Hjorth Gerginon er i øjeblikket i Paris for at besøge sin familie og venner over nytår (Foto: Privat/Jonathan Haag Hartmann/AP)
Frederik Hjorth Gerginon er i øjeblikket i Paris for at besøge sin familie og venner over nytår (Foto: Privat/Jonathan Haag Hartmann/AP)

Det forfærdelige terrorangreb i Paris har rystet det meste af Europa og i særdeleshed Frankrig.

12 personer meldes dræbt af skud på Paris-redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo, der har til huse i den centrale Paris. Herudover melder fransk politi, at yderligere ti er kvæstet - heraf er fire eller fem i kritisk tilstand.

Ekstra Bladet har været talt med Frederik Hjorth Gernigon, der i øjeblikket er på ferie hus sin familie i den franske hovedstad.

- Jeg hørte om det for lidt siden, og det her jo ret surrealistisk. Det er jo nærmest sket lige herove. Det er godt nok crazy, siger Frederik Hjorth Gernigon til Ekstra Bladet.

Kaos i Paris' gader efter angrebet. (Foto: AP)

Den 23-årige dansker har boet 15 år af sit liv i Paris, men er nu bosat i København. Alligevel er det meget tæt på.

- Det svarer jo til, at det skete i København for alle danskere. Normalt er det jo kun noget, der sker meget langt væk, men pludselig er det jo bare 100 meter nede af at par gade, siger Frederik Hjorth Gernigon. 

Siden Frederik opdagede nyheden har han fulgt det franske medier tæt.

- De franske medier går helt amok, fortæller Frederik Hjorth Gernigon til Ekstra Bladet.

Den danske freelancejournalist Marie Louise Albers bor cirka en kilometer fra angrebene på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Når Marie Louise Albers kigger rundt, er det tydeligt, at angrebet har taget hårdt på de lokale, fortæller hun til Ritzau.

- Folk er meget chokerede. Man kan se det på gaden, hvor jeg har set folk gå rundt og græder.

- Jeg har en god fransk veninde, der er journalist, som ringede og var helt ude af den, fordi det er første gang, journalister i Frankrig angribes på den måde, siger Marie Louise Albers.

Menneskejagt
Lige nu er en menneskejagt i gang i Paris' gader, hvor myndighederne jagter to bevæbnede mænd.

Ifølge flere kilder var der tre mænd involveret i skyderiet, men det er endnu ikke bekræftet.

Mændene flygtede angiveligt i en bil, som blev kørte en af fjerde person. Herefter kaprede de en ny bil, hvis føreren de kastede ud af bilen, siger en talsmand for politiet.

Flere amatør-videoer er i forbindelse med anregebt blevet lagt ud på internettet. Her kan man høre en række skud, ligesom man kan høre, at der bliver råbt 'Allahu Akbar!' (Allah er stor, red).

En kvinde løber for sit liv. (Privatoptagelser)

De franske regering har netop meddelt, at man har hævet det nationale sikkerhedsniveau til det højeste.

12 personer - ti journalister og to politimænd - meldes dræbt af skud på Paris-redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo.

Herudover oplyser fransk politi, at yderligere ti er kvæstet - heraf er fire eller fem i kritisk tilstand.