Annonce:
Annonce:

Dansker i Paris: - Jeg lå på jorden og ventede bare på, at en kugle ramte mig

Torsdag aften har der været et skyderi på Paris' største boulevard, Champs Elysées. Danske Søren Ellegaard så betjent falde ned ved siden af ham, da han blev ramt af skud

Foto: AP/Privat
Foto: AP/Privat
Annonce:
Følg Krimi

- Vi gemmer os i et lagerlokale, skriver danske Søren Ellegaard torsdag aften til Ekstra Bladet, efter han på tætteste hold oplevede, hvordan ukendte gerningsmænd pludselig skød løs på åben gade i Paris.

Skyderiet kom ud af det blå på den største boulevard, Champs Elysées, i byen torsdag aften omkring klokken 21.

- Jeg var på Champs Elysées, da jeg hørte en håndfuld skud. Lød som om det kom fra flere våben. Pludselig faldt en betjent, der stod ved siden af mig sammen med nogle andre, ned, skriver Søren Ellegaard fra sin telefon i baglokalet i Paris.

Her sidder han sammen med en masse andre. Først lige før midnat kunne Søren tale i telefon, fordi folk var bange for at larme.

Annonce:

- Da betjenten faldt om, kastede jeg mig også ned. En betjent begyndte så at forsvare os, og jeg kunne se skudhuller maksimalt en meter fra mig. Jeg ventede bare på at mærke, at jeg selv blev ramt, skriver Søren Ellegaard til Ekstra Bladet.

Skyderi på åben gade i Paris: En politibetjent dræbt

Betjent dræbt
Internationale nyhedsbureauer skriver, at tre betjente og en almindelig borger blev ramt af skyderiet, hvor en mand skød rundt med et automatvåben, mens han holdt for rødt i en bil.

Den ene betjent er omkommet.

- Det kan jo være manden, som blev ramt lige ved siden af mig, skriver danske Søren Ellegaard, som flygtede ind i en butiks lagerlokale sammen med en masse andre.

- Folk er bange, men vi er ok. Jeg er bare taknemmelig for, at jeg ikke er blevet ramt, skriver Søren Ellegaard, der har fået at vide, at han og de andre først kan komme ud af butikslagret efter midnat.

Annonce:

- Derefter skal særlige vidner afhøres, har jeg fået at vide. Jeg er nok et af dem. Men først skal teknikerne sikre spor lige uden for os her, hvor det foregik, siger Søren Ellegaard, der har direkte udsyn til den døde gerningsmand, der ligger med et hvidt klæde over sig på Champs Elysées.


Privatfoto af Søren Ellegaard.

Muligt terror
Myndighederne i Frankrig var ifølge Reuters meget hurtige til at kalde skyderiet for muligt terror, men det vides endnu ikke, hvad kategoriseringen begrundes med.

Præsident Francois Hollande har også kaldt gerningen for muligt terror, og statsanklagerne efterforsker sagen som værende samme.

Gerningsmanden er dræbt af politiet, men det er uvist om flere medsammensvorne kan være på fri fod.

Ekstra Bladet følger sagen på EB.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: