Dansker i thailandsk fængselsmareridt: Jeg har fået nok

Nordjyden Peter Jensen sidder fængslet på andet år i Bangkok

Sådan så Peter Jensen ud, da det thailandske politi i november 2014 udsendte et billede af den anholdte dansker. Siden har han tabt sig knap 40 kilo og gennemlever et mareridt i Phuket Provincial Prison. Politifoto
Sådan så Peter Jensen ud, da det thailandske politi i november 2014 udsendte et billede af den anholdte dansker. Siden har han tabt sig knap 40 kilo og gennemlever et mareridt i Phuket Provincial Prison. Politifoto
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Selv om den 50-årige nordjyde Peter Jensen er blevet frikendt i to retsinstanser i en sag om økonomisk kriminalitet i Thailand, er han stadig varetægtsfængslet i landet. Og det endda selv om han under normale omstændigheder ville være blevet løsladt.

Men de thailandske myndigheder tilbageholder Peter Jensen, fordi der i Danmark også er udstedt en fængslingskendelse på Peter Jensen. Og selv om Peter Jensen hellere end gerne vil hjem til Danmark og en ventende retssag herhjemme, så gør de danske myndigheder ifølge hans egen forklaring ikke det store forsøg på at få ham udleveret.

Det skriver Nordjyske Medier.

Og nu kan Peter Jensen næsten ikke klare det mere.

- Jeg har fået nok, skriver Peter Jensen i et brev, som han har sendt til Nordjyske Medier.

Sover på gulvet
Peter Jensen er vred over, at den danske stat så hårdnakket står på at ville gennemføre en sag om moms- og skattesvindel mod ham, selv om han allerede har afsonet rigeligt i Thailand i de sager, han her er i færd med at forsøge at blive frifundet for.

Han sidder i en afdeling på 200 kvadratmeter i et af Thailands notorisk barske fængsler sammen med 374 andre fængslede.

- Vi sover direkte på gulvet - som sardiner i en dåse, skrev Peter Jensen i maj 2015 til Nordjyske Medier. Siden sin anholdelse har han fået konstateret hepatitis, har tabt sig 36 kilo og er efter eget udsagn blevet udsat for to grove overfald i fængslet.

Nordjyden blev anholdt i Phuket i november 2014 år efter en fængslingskendelse fra Danmark, hvor han er mistænkt for grov moms- og skattesvindel.

Efterlyst dansker i knibe i Thailand

- Jeg føler, at man låser mig fast i et system, hvor man gør mere skade end gavn. De danske myndigheder ved, hvordan det thailandske system fungerer. De kunne bare have sagt; nu tager vi dig hjem. Men det har de ikke gjort, har Peter Jensen tidligere forklaret til Nordjyske Medier.

Intet dydsmønster
Den midaldrende nordjyde er intet dydsmønster. Han har tidligere siddet fængslet i Danmark for økonomisk kriminalitet, og i 2010 udsendte dansk politi en fængselsbegæring på Peter Jensen, der var forduftet til Thailand.

De danske myndigheder mener, at han blandt andet har brugt en gulvlæggervirksomhed til moms- og skattesvindel for i omegnen af otte millioner kroner.

Dansker efterlyst af Interpol: Anholdt i Thailand

Amnesty International  har tidligere blandet sig i sagen og har fortalt, at den fængslede dansker har krav på hjælp og hurtigst muligt skal begæres udleveret af de danske myndigheder.

- Det er dybt kritisabelt. Man sidder i København med vidt åbne øjne og ved, at man har en dansk statsborger under umenneskelige forhold, og så gør man ikke noget (...) Når man ikke kan finde ud af at få ham udleveret, så burde den her konsul være derinde hver eneste uge med mad, medicin og have en læge med til at tilse hans sår i baghovedet, sagde juridisk konsulent i Amnesty International, Claus Juul, for et år siden til Nordjyske Medier.

Nordjyllands Politi er ifølge Nordjyske Medier engageret i sagen, men henviser til, at man for tiden er inde i en 'kritisk fase'.

- Min kommentar lige nu er ingen kommentarer, skriver specialanklager hos Nordjyllands Politi, David Schmidt Hvelplund i en mail til Nordjyske Medier.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+