Dansker skuddræbt i Malmø

Drabet på en 25-årig dansk statsborger i Malmø kan formentlig kædes til dansk bandekonflikt

Svnesk politi på gerningsstedet. Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
Svnesk politi på gerningsstedet. Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Det var en 25-årig dansk statsborger, der onsdag eftermiddag blev dræbt under et skyderi i Bunkeflostrand i Malmø.

Det bekræfter flere kilder uafhængigt af hinanden over for Ekstra Bladet.

Claes-Arne Hermansson, efterforskningsleder ved Malmø Politi, blev på et pressemøde torsdag formiddag i Malmø direkte spurgt, hvorvidt den dræbte er dansk statsborger.

- Det kan jeg ikke kommentere, sagde han.

Efterforskningslederen lagde dog ikke skjul på, at den dræbte var kendt af politiet.

Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
 

Ekstra Bladet er i besiddelse af svenske retsdokumenter, der viser, at den dræbte havde relation til den frisør i Rødovre, hvor en person 3. december blev dræbt og to andre såret. En af dem er en 28-årig mand, der er bosiddende i Sverige.

Dermed kan skyderiet i Malmø formentlig kædes til den danske bandekonflikt, der i december har kostet tre personer livet og såret fire andre.

Fire personer er ifølge svensk politi anholdt i forbindelse med onsdagens drab. Der kom dog ikke på torsdagens pressemøde yderligere oplysninger frem om deres identitet eller nationalitet.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Ekstra Bladet har været i kontakt med Nils Norling, der er pressetalsmand for politiet i Malmø.

Han bekræfter, at der er tale om en 25-årig mand, men derudover kan han ikke sige mere om den afdøde på nuværende tidspunkt.

- På nuværende tidspunkt kan vi heller ikke sige, om drabet har en forbindelse til nogen sag i Danmark. Jeg ønsker heller ikke at gå i detaljer med, hvordan vores samarbejde med dansk politi ser ud udover at være veletableret og konstant i gang. Vi har løbende informationsudveksling med dansk politi, siger han.

Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
 

Lukkede broen til Danmark
Drabet fik svensk politi til kortvarigt at spærre Øresundsbroen i retning mod Danmark, og ifølge Claes-Arne Hermansson samarbejder man da også over sundet.

Forud for onsdagens voldsomme begivenhed trak konflikten i forvejen tråde til Sverige, da en svensk statsborger er fængslet for et skyderi 2. december. Her blev et 27-årigt medlem af gadebanden NNV (Nørrebro og Nordvest, red.) dræbt på Nørrebro.

Københavns Politi har på et tidligere pressemøde oplyst, at de samarbejder med svensk politi i forbindelse med efterforskningen af skyderierne i københavnsområdet.

Vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er leder af Afdelingen for Organiseret Kriminalitet i Københavns Politi, har ingen kommentarer til sammenhæng mellem onsdagens skyderi i Malmø og et eller flere skyderier i Danmark.

- Men det er klart, at med det, der er sket den seneste tid, er der fortsat dialog, siger han til Ekstra Bladet.

En blodig vinter - fem dræbt og fem såret af skud

Torsdag 2. december

En 27-årig mand blev på Sorgenfrigade tæt på Nørrebrogade i København skudt i ryggen og dræbt midt i myldretiden klokken cirka 16.30. Han var sammen med mindst en uidentificeret mand, der undslap med livet i behold. Politiet anholdt kort tid efter en 21-årig svensk statsborger og en 18-årig dansker for drab og drabsforsøg, og siden er yderligere fire mænd sigtet i sagen. Offeret er ifølge Ekstra Bladets oplysninger medlem af gadebanden NNV, der holder til i Nørrebro/Nordvest-kvarteret.

Fredag 3. december

Klokken cirka 11.30 kom to mænd ind i en frisørsalon på Islevbrovej i Rødovre og affyrede skud. En 17-årig bulgarsk dreng, som ifølge politiet kom til Skandinavien tidligere i år, blev dræbt. Han stod i salonen og klippede en 15-årig skoledreng. Skoledrengen blev ramt af skud i hånden og måtte på hospitalet. En 28-årig mand, der er bosat i Sverige, blev såret alvorligt og var i kritisk tilstand. To mænd er sigtet og varetægtsfængslet efter episoden. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er de begge en del af NNV.

Lørdag 4. december

Lørdag klokken cirka 21.30 kom en mand ind på en vandpibecafé på Åboulevard 39 på Frederiksberg og affyrede et skud, der ramte en 39-årig gæst på cafeen i hovedregionen. Offeret er i kritisk tilstand. Gerningsmanden flygtede derefter om hjørnet og af uvisse årsager ind i en nærliggende Netto. Her blev han filmet af et overvågningskamera. Han løb ud af butikken igen og forsvandt. En 18-årig er anholdt.

Tirsdag 7. december

Klokken cirka 1 natten til tirsdag blev to mænd ramt af skud i Herlev ved Hækmosen og Krebsdammen. Den ene mand fandt ud på vejen og stoppede en civil bil, der kørte ham til hospitalet. Hans tilstand er stabil. Senere på natten fandt politiet den anden dræbt i skovbunden. En mand blev kort efter anholdt og sigtet i sagen, men politiet valgte at løslade ham efter afhøring.

Onsdag 15. december

Omkring klokken 16 bliver en mand skudt på en parkeringsplads i Bunkeflostrand i Malmø. Der er tale om en 25-årig dansk statsborger, som dør af sine skader. Ifølge svensk politi flygter gerningsmændene fra stedet i en mørk bil, formentlig en sort Audi RS4 på udenlandske plader. Fire personer blev anholdt i forbindelse med sagen, men løsladt ugen efter. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er et 26-årigt højtstående medlem af gadebanden NNV blandt de anholdte.

Fredag 17.december

Der indløber en anmeldelse omkring kl. 23.30 om, at en 25-årig er blevet såret under en skudepisode i Ulsøparken i Brøndby. Han bliver kørt på hospitalet, men bliver kort tid efter meldt udenfor livsfare. Ifølge politiet er der tale om en lokal konflikt. Ingen er anholdt.

Tirsdag 28. december

Den 22-årige Serdal Bas bliver ramt af skud i Hallingparken i Brøndby Strand, og afgår efterfølgende ved døden. Skuddene falder ved højlys dag omkring kl. 13.00, og politiet efterlyste kort til efter de to mænd 20-årige Ali Yildirim og 25-årige Kenny V. Jensen. Ifølge politiet er de begge tydeligt fanget på video-overvågning. Den ældste af de to mænd har efterfølgende meldt sig selv. Politiet arbejder ud fra tesen om, at drabet kan kædes sammen med skudepisoden i Ulsøparken.

Søndag 9. januar

En 47-årig mand bliver omkring klokken 13 ramt af flere skud i en bagel-butik på Falkoner Allé. Han er i kritisk tilstand. Politiet oplyser, at skyderiet ikke umiddelbart er banderelateret. Der er endnu ingen anholdt, men politiet efterlyser en enkelt mørklødet gerningsmand i alderen 23-25 år.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag