Datter: De pjatter med mordet på min far

Den unge kvinde opfordrer til at videoklip med morderen bliver fjernet - klippet er blevet delt over 660.000 gange på Youtube

Foto: TV Syd
Foto: TV Syd

Et gammelt TV-interview med den mord-dømte Nicolaj Tor Schuldt spreder sig for øjeblikket med lynets hast på nettet.

Mandens kyniske udtalelser om drabet, der fandt sted i 2007, har fået over 666.000 personer til at se indslaget på Youtube.

Samtidig er den dræbtes familie dybt ulykkelige over videoen. De opfordrer til, at den nu bliver helt fjernet fra Youtube.

'Træls i længere en længere periode'
Nicolaj Tor Schuldt siger blandt andet om offeret, Michael Brian Fredsgaard, som han dræbte med to skud i hovedet:

'Han havde været træls i en længere periode og så blev jeg sgu så træt af ham. Så stod jeg lige pludselig med et ladt gevær i hånden, og mens han sad og var irriterende, så kom jeg sgu til at skyde ham.'

For den dræbte Michael Brian Fredsgaards familie er det et hårdt slag, hver gang den famøse video går i cirkulation på nettet.

- Det er sket flere gange gennem de sidste fire år. Det er virkelig belastende for familien, at denne video konstant dukker op. Jeg har oplevet at sidde til en fest, hvor folk grinende taler om videoen.

- De ved ikke, at det er min far, som blev dræbt. Det er helt surrealistisk, siger Sofie Fredsgaard fra Hillerød til Ekstra Bladet.

'Blå mandag lagde jeg min far i jorden'
Datteren ønsker ikke at deltage i et længere interview.

- Du kan citere mig for det, jeg lige har sagt. Men du er velkommen til at gengive det, jeg i går skrev på Facebook, siger Sofie Fredsgaard.

Den dræbte Michael Fredsgaard. (Foto: Rene Schütze, Polfoto)
Den dræbte Michael Fredsgaard. (Foto: Rene Schütze, Polfoto)
 

På sin Facebook profil 'Sofie Gungadin Mogensen' skriver den unge kvinde blandt andet:

'Nu har jeg fået nok, virkelig nok! Jeg logger ind på facebook igår - og der er han, og den fucking video igen igen!!

Og for første gang nogensinde vælger jeg nu at dele min og min fars historie offentligt, ikke for at få opmærksomhed, men for at fjerne opmærksomheden fra den syge stodder og flytte fokus hen på der hvor fokus faktisk burde være! På min far, på et godt menneske der ikke er her mere, på en bror, en søn, en ven af mange og mest af alt af et levende individ der blev slået ihjel af ingen grund og efter det blive set som en joke!

"Han var træls" var Nicolaj Tor Schuldt's (ja jeg deler dit rigtige navn, hvis du læser med) grund til at plante 2 skud i min fars hovede, uden varsel. På min blå mandag lagde jeg min far i jorden...'

Skudt på klods hold
Drabet på Michael Brian Fredsgaard fandt sted den 30. april 2007 i Hadsund. Nicolaj Tor Schuldt, der dengang var overkonstabel, kom op at skændes med Michael Fredsgaard om nogle penge.

Pludselig greb Nicolaj Tor Schuldt et gevær og affyrede det på klos hold. Michael Fredsgaard døde på stedet. Schuldt blev senere idømt tolv års fængsel for drabet.

'Måske lige groft nok'
På videoen bliver Nicolaj Tor Schuldt spurgt, om Michael havde fortjent at dø.

Svaret lyder: 'Det var måske lige groft nok.'

- Har du fortrudt?

Nej, ikke som sådan. Jeg ved ikke, hvad man skal sige...Det meste jeg fortryder er sgu, at jeg skulle i spjældet i tolv år for det. Havde man kunnet være sluppet af sted uden at blive opdaget, så havde jeg ikke haft noget imod det.

Politifolk arbejder på gerningsstedet i Hadsund. Drabet fandt sted i april 2007. (Foto: Rene Schütze)
Politifolk arbejder på gerningsstedet i Hadsund. Drabet fandt sted i april 2007. (Foto: Rene Schütze)
 

Slet klippet
Sofie Fredsgaard opfordrer sine venner til at være med til at få video-klippet slettet på Facebook for at værne om sin fars minde.

'Min far var et helt specielt menneske, der elskede musik, naturen, dyr og at bruge sine penge for hurtigt..

Han havde de smukkeste lyseblå øjne og en god portion humor. Han fortjener at det klip bliver slettet! Jeg vil derfor gerne bede alle mine venner om at hjælpe mig, jeg har fået slettet det 3 steder på youtube, men hvis folk gad skrive en kommentar til de resterende og hjælpe mig vil jeg være evigt taknemmelig  jeg kan ikke leve med det mere ..

Poster ikke videoen da jeg aldrig vil kunne ha den liggende på min væg, men deler et billede af den og af ham, jeg håber i vil hjælpe mig  del gerne så min far kan få den respekt og fred han fortjener..

Blir i sengen idag og tænder lys for ham.'

Video-klippet med den morddømte Nicolaj Tor Schuldt blev oprindeligt bragt på TV Syd i udsendelsen 'Kaffe med Kurt.'