Datter tiltales for drab på mor

ANKLAGESKRIFT OM KVISSEL-DRABET: 15-årig datter skal i fængsel og gøres arveløs, mens hendes 28-årige med-gerningsmand skal udvises efter sin fængselsstraf for drabet på 40-årig kvinde

Det var med en blanding af gys og vantro, at danskerne i oktober i fjor fordøjede informationerne om drabet på en 40-årig kvinde i landsbyen Kvissel 10 kilometer vest for Frederikshavn.

Nu har anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi efter lang tids efterforskning anklageskriftet klar i sagen, som er berammet til at begynde i al sin gru ved Retten i Hjørring mandag 31. august i år.

Krimi Mordsigtet kærestepar lod som om de var muslimsk gift

Få minutter før midnat onsdag 8. oktober i fjor ringede den 15-årige nu tiltalte datter grædende efter politiet, som få minutter senere nåede frem til huset i Kvissel omkranset af marker, heste og enkelte naboer. Da politiet nåede frem til huset i det milde oktobermørke, sad datteren inden for i en sofa i stuen, mens den anden tiltalte, en 28-årig mand og ven til teenage-datteren, var væk. Politiet fandt datterens 40-årige mor liggende livløs i en seng med en dyne over sig på husets første sal. Kvinden blev cirka en halv time senere erklæret død og dræbt af adskillige knivstik.

Den dræbtes datter og hendes 28-årige ven er begge sigtet for at have dræbt den 40-årige kvinde med flere knivstik. Begge nægter sig skyldige. (Privatfoto) Krimi Politiets gåde om drab på mor: Hvem førte kniven?

Den 15-årige datter blev den følgende morgen afhørt og sigtet for drabet, mens den 28-årige ven samme eftermiddag blev anholdt i sin andensals lejlighed i Frederikshavn. I første omgang var der, trods drabssigtelsen mod datteren, spekulationer i pressen om, hvorvidt datteren blev sigtet for drab af juridisk-tekniske grunde, men at den 28-årige mand af irakisk oprindelse alene havde ført kniven.

Blodig køkkenkniv

Anklageskriftet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, peger dog ret klart i retning af, at datteren både har opfordret og medvirket til drabet på sin egen mor, hvorpå hun umiddelbart efter ringede til politiet.

- Jeg kan kun sige, at de to er tiltalt for i forening at have dræbt kvinden på foranledning af datteren, siger anklager Karina Schou, Nordjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Krimi 2 vidner har meldt sig i blodig drabs-sag

Karina Schou henviser til, at sagsbehandlingen er foregået for lukkede døre, og hun ønsker derfor ikke at kommentere anklageskriftet yderligere.

Politiet, der dagen efter drabet fandt en blodig køkkenkniv i en grøft cirka 30 meter fra huset, har således også lagt et tykt slør over efterforskningen af sagen, som med tiltalen mod datteren kun er blevet endnu mere uhyggelig.

Arveløs og uønsket

Foruden tiltalen for drab vil anklagemyndigheden også nedlægge påstand om, at den 15-årige pige gøres arveløs. Hun skal med afsæt i arvelovens paragraf 48 frakendes retten til al arv efter sin mor, der var en vellidt og aktiv skikkelse i lokalområdet.

Desuden vil anklagemyndigheden bede nævningetinget om at forholde sig til et krav om udvisning af den 28-årige mand, der inden drabet havde arbejdet på flere forskellige restaurationer i Frederikshavn.

Krimi 15-årig drabsmistænkt datter holder sig fra mors kiste

Den 40-årige dræbte kvinde var mor til i alt tre teenagebørn. Den 15-årige datter har hidtil været varetægtsfængslet i surrogat på en ungdomsinstitution, mens den 28-årige mand har været bag lås og slå i mere traditionel forstand.

Sagen vil sandsynligvis blive gennemført som en nævningesag, men de tiltaltes forsvarer kan også vælge, at den bliver sat op som en domsmandssag.

Begge nægtede i forbindelse med deres anholdelser at være skyldige i drabet.

 

 

1 af 2 Teknikere og andet personale fra Nordjyllands Politi arbejdede intensivt med efterforskningen af den uhyggelige sag i det milde efterårsvejr i dagene efter knivdrabet på den 40-årige kvinde i landsbyen Kvissel i Nordjylland i oktober i fjor. (Foto: René Schütze)
2 af 2