De løb grinende væk: Tre unge overfaldt kræftramt ældre mand

Politiet i London efterlyser stadig tre mænd, der er mistænkt for et voldsomt gaderøveri, hvor de brækkede ryggen på en 82-årig kræftramt mand, der også lider af Parkinsons

Den 82-årige kræftramte Ahmet Dobran har været sengeliggende siden det røveriske overfald, hvor han brækkede tre ryghvirvler. (Foto: MET Police)
Den 82-årige kræftramte Ahmet Dobran har været sengeliggende siden det røveriske overfald, hvor han brækkede tre ryghvirvler. (Foto: MET Police)

Den 82-årige Ahmet Dobran oplevede sit livs mareridt, da han i august måned netop havde været ude at handle og kom gående på Sussex Road i bydelen Newham i det østlige London. Her blev han nemlig pludselig udsat for et voldsomt gaderøveri af tre ung mænd, der slog løs på ham og væltede ham omkuld, før de tog hans guldkæde og løb væk fra gerningsstedet.

Det voldsomme gaderøveri skabte stor opmærksomhed hos medierne i Storbritannien på grund af sin grovhed. Den 82-årige Ahmet Dobran var nemlig et ekstremt sårbart offer. Han lider af kræft og er også ramt af sygdommen Parkinson, og under selve overfaldet kom han langsomt gående, mens han støttede sig sin stok.

Under det voldsomme overfald brækkede den 82-årige Ahmet Dobran tre ryghvirvler og har lige siden været sengeliggende. På efterlysningsbilledet af de tre unge mænd kan man se, at to af dem griner, mens de stikker af fra gerningsstedet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

De tre mistænkte gerningsmænd løber her grinende væk, efter at de angiveligt har overfaldet den forsvarsløse syge 82-årige mand. (Foto: MET Police)
De tre mistænkte gerningsmænd løber her grinende væk, efter at de angiveligt har overfaldet den forsvarsløse syge 82-årige mand. (Foto: MET Police)
 

Men nu har politiet endnu engang taget sagen op og har med endnu tydeligere billeder i medierne efterlyst tre mænd, der er mistænkt for overfaldet. Det skriver flere britiske medier, heriblandt Metro, hvor den ældre mands søn og datter udtaler sig:

- Vi er alle ulykkelige over, hvad der skete. Det her overfald har taget hans selvstændighed fra ham. Vores far er ikke en indendørs person, men nu er han tvunget til at tilbringe tiden indendørs resten af sit liv. Min far plejer et par gange om året at flyve til Cypern for at besøge resten af sin familie. Men det er han ikke længere i stand til at gøre, siger hans to børn til Metro og tilføjer: 

- Vi er rystede over, at nogen kan finde på at gøre sådan noget mod en gammel forsvarsløs mand.

Sam Bush, der er den ledende efterforsker i sagen, håber inderligt, at politiet finder frem til de tre mænd, der er efterlyst i sagen.

- Han havde været ude at handle, da han blev overfaldet, og han havde indkøbsposer i begge hænder, hvilket gjorde ham endnu mere sårbar under overfaldet. Og de afstumpede mænd råbte og skreg til ham, mens de overfaldt ham, forklarer han til Mirror og tilføjer:

- Vi er nødt til at få fat i disse ondskabsfulde forbrydere, før de kaster sig over endnu et offer. Det er nogle typer, der overhovedet ikke tænker på deres offer. Og de er villige til at bruge vold.

Overfald mod ældre kvinde i Danmark
I Danmark var der også et voldsomt forsøg på røveri mod en ældre 89-årig kvinde torsdag aften i Odense, da tre unge mænd forsøgte at røve hendes taske:

Tre unge mænd angreb 89-årig med rollator.