Dele af USA's kongresbygning evakueret

Flere politikere har kontor i evakueret bygning. Uklart, om der er en sammenhæng med mistænkelige pakker

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

En kontorbygning, der huser mange politikeres kontorer og er en del af kongresbygningen i Washington, blev torsdag aften dansk tid evakueret.

Årsagen til evakueringen var, at en brandalarm var gået i gang på grund af en fejl i det elektriske system, oplyser politiet ved kongresbygningen ifølge Reuters.

Bygningen blev tømt for mennesker i omkring en time, indtil politiet havde undersøgt stedet.

Kongressen er ikke samlet i disse dage, og de fleste medlemmer af Repræsentanternes Hus befinder sig i deres hjemstater for at føre valgkamp.

Evakueringen fandt sted samme dag, som flere mistænkelige pakker er blevet opsnappet i posten.

Torsdag blev der fundet en formodet bombe, der var sendt til skuespilleren Robert De Niro i New York, samt to mistænkelige pakker adresseret til den tidligere demokratiske vicepræsident Joe Biden.

Pakkerne, der menes at indeholde bomber, er blevet sendt til fremtrædende Demokrater og forskellige kritikere af præsident Donald Trump.

OVERBLIK: Disse personer har modtaget mistænkelige pakker

Her kan du få et overblik over, hvor de i alt ni pakker er fundet, og hvem der har fået dem tilsendt:

* George Soros, milliardær og økonomisk donor til demokratiske politikere.

Den første af pakkerne havde milliardæren George Soros som mål og dukkede op mandag i en postkasse uden for hans hjem i New York.

* Hillary Clinton, demokraternes præsidentkandidat i 2016.

Secret Service opsnappede sent tirsdag en bombe sendt til den tidligere præsident Bill Clinton og tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton.

* Barack Obama, demokrat og præsident fra 2009 til 2017.

En lignende pakke er også forsøgt sendt til tidligere præsident Barack Obama. Den blev opfanget af Secret Service tidligt onsdag.

* CNN og tidligere CIA-chef John Brennan.

En pakke med tidligere CIA-chef John Brennans navn på blev sendt til CNN, som evakuerede sin bygning onsdag. Bomberyddere fra politiet fjernede pakken. Brennan bidrager med jævne mellemrum til CNN.

* Eric Holder, demokrat og tidligere justitsminister, samt demokratisk kongresmedlem, Debbie Wasserman Schultz.

En pakke sendt med forkert adresse til Eric Holder blev sendt retur til det demokratiske kongresmedlem Debbie Wasserman Schultz. Hendes navn var skrevet på returadressen, og hendes kontor blev evakueret.

* Maxine Waters, demokrat og medlem af Kongressen.

Onsdag kom det frem, at FBI var i gang med at efterforske to mistænkelige pakker, der var adresseret til Maxine Waters.

* Robert De Niro, skuespiller.

Torsdag er der fundet en mistænkelig pakke sendt til skuespilleren Robert De Niro. Den er magen til tidligere mistænkelige pakker i denne uge, som viste sig at indeholde rørbomber. Pakken er angiveligt sendt til en adresse i New York, hvor De Niro ejer en restaurant. Skuespilleren er en kendt Trump-kritiker.

* Joe Biden, tidligere demokratisk vicepræsident.

En pakke adresseret til tidligere vicepræsident Joe Biden blev fundet i en postcentral i den amerikanske delstat Delaware, fortæller lokale embedsmænd. Senere torsdag er yderligere en pakke til Biden blevet fundet i Delaware ifølge amerikanske MSNBC.

Kilde: AP, CNN og Reuters.

Nogle af pakkerne var adresseret til tidligere præsident Barack Obama og den tidligere præsident Bill Clinton og hans hustru, tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton.

Der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at der er en sammenhæng mellem torsdagens evakuering ved kongresbygningen i Washington og de i alt ti pakker, der er opsnappet i posten i de seneste dage.

Tidligere på ugen blev kongresbygningen i Washington kortvarigt evakueret som led i en øvelse.

Desuden har der gennem noget tid været en renovering i gang af den pågældende bygning, Cannon-kontorbygningen.

Medier: Mistænkelig pakke sendt til Robert De Niros restaurant

Medie: Afslørende detalje på CNN-brevbombe