Delstat udsætter henrettelser efter mangel på dødsstoffer

Ohio vil tidligst begynde at henrette fanger på dødsgangen i 2017

Følg Krimi

Den amerikanske delstat Ohio har mandag udsat alle planlagte eksekveringer af dødsstraf til tidligst 2017.

Årsagen er, at det er vanskeligt at få fat i de lægemidler, der bliver brugt til dødbringende indsprøjtninger, oplyser delstatens fængselsmyndigheder.

I en meddelelse hedder det, at det "over de seneste år er blevet mere og mere vanskeligt at sikre de nødvendige midler på grund af store begrænsninger i udbuddet og distributionen".

Flere firmaer - herunder danske Lundbeck - nægter af etiske årsager at levere produkter, hvis de skal bruges i en dødbringende cocktail.

Ohio er en af i alt 31 amerikanske delstater, der har dødsstraf, men i den østlige stat har man ikke eksekveret en dødsstraf siden januar 2014.

Det var meningen, at 11 personer på dødsgangen skulle henrettes i 2016, men det er altså nu udsat.

Tidligere i oktober annoncerede delstaten Oklahoma også udsættelser af den ultimative straf, mens en dommer i Arkansas også i indeværende måned midlertidigt forbød genoptagelse af henrettelser.

Ohio har dårlige minder fra den seneste eksekvering af en dødsstraf, da man valgte at bruge en ny kombination af stoffer til at henrette fangen Dennis McGuire.

Det tog 25 minutter, før han døde, og vidner fortalte efterfølgende, at McGuire undervejs hev efter vejret og gik i kramper.

Ohio er gået væk fra at bruge den kombination af stoffer, der til sidst dræbte McGuire.

Ohio har henrettet 53 fanger siden 1999, hvor delstaten gennemførte sin første dødsstraf, siden højesteret i USA genindførte dødsstraf i 1976.

Sidste år lå antallet af henrettelser i USA på et 20-årigt lavpunkt ifølge Death Penalty Information Center. 35 personer blev henrettet.

Manglen på lægemidler til at henrette dødsdømte har fået flere delstater til at foreslå, at folk kan blive henrettet ved skydning.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind