Demonstranter trumfes i tal af politiet ved Brennerpasset

Østrigs forsøg på at sikre grænsen til Italien i frygt for migrantstrømme får demonstranter på barrikaderne

Omkring 400 demonstranter ventes samlet ved Brennerpasset i protest over Østrigs plan om at opføre et hegn ved grænsen til Italien, oplyser politiet, som vil møde talstærkt frem.

Politiet i Tyrol vil sende 300 betjente til lørdagens demonstration, og myndighederne erklærer sig klar til at sende flere om nødvendigt.

Italiensk politi vil sende et tilsvarende antal, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Skal man tro tallene fra myndighederne i de to lande, vil der altså være halvanden gange flere betjente end demonstranter til lørdagens protest.

Italiens premierminister, Matteo Renzi, har flere gange kritiseret østrigernes plan i skarpe vendinger.

Brennerpasset benyttes af migranter og flygtninge, der er nået til Italiens kyster i både, med et håb om at rejse videre til blandt andet Tyskland og Skandinavien.

Demonstrationen ved passet i Alperne er planlagt til klokken 2.30 lørdag eftermiddag. Ifølge politiet i Tyrol mødes folk på den italienske side af grænsen.

Den italienske avis Corriera della Sera skrev tidligere på ugen, at en anarkistisk gruppe fra Trentino i det nordlige Italien står bag protesten.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har advaret om, at det pasfri Schengen-samarbejde er i fare, da stadig flere medlemslande undersøger muligheden for at lukke grænserne eller forstærke grænsekontrollen.

- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at løse de problemer, som vi står over for, på andre måder end at lukke grænserne, sagde hun forleden.

Renzi understreger, at det er vigtigt at investere i Afrika i bestræbelserne på at bekæmpe fattigdommen på kontinentet.

I fjor kom flere end en million mennesker til Europa, og Østrig blev et transitland på de mange menneskers vej videre nordpå.

Efter lukningen af ruten over Balkan er der i nogle EU-lande bekymring over, om migranter og flygtninge vil søge andre veje til Europa.

I april sagde Østrigs indenrigsminister, Wolfgang Sobotka, at regeringen venter, at en million flygtninge og migranter i år vil krydse Middelhavet fra Libyen.