Den fynske sex-krænker har fået sin dom

Claus Jensen er blevet kendt skyldig og er idømt fængsel på ubestemt tid

Her kan du se, hvad anklager anklager Lenette Skak havde at sige, efter dommen faldt

De forbrydelser, sex-krænkeren fra Fyn begik, var så grove, at han skal have den hårdeste straf i det danske retssystem - nemlig forvaring, som er fængsel på ubestemt tid. Det har retsformand Ingrid Therkelsen netop slået fast i Retten i Odense.

Han er kendt skyldig i alle forhold - dog med nogle få forbehold. For eksempel er han ikke kendt skyldig i fuldbyrdet voldtægt af den ene pige, ligesom han er frifundet for at ville udbrede de optagelser, han tog af pigerne i bilen.

Claus Jensen i retten i Odense. De to piger, som han bortførte og misbrugte seksuelt, har stadig mén efter det. Tegning: Jørgen Bitsch Krimi Sådan har sexkrænkerens ofre det i dag

Til gengæld mener dommeren, at der er grundlag for at dømme ham for forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt af andre piger. I begrundelsen er der blandt andet lagt vægt på, at Claus Jensen lejede en garage, som han i en dagbog beskrev som et sted, hvor han ville holde unge piger som sexslaver.

Da politiet ransagede hans bil, fandt de desuden en taske med diverse remedier - blandt andet strips, dildoer, krokodillenæb, massageolie, snor og en skammel, der skulle bruges i den omtalte garage.

Den såkaldte 'Esbjerg-mand' blev i 2011 og 2014 dømt for en række seksuelle overgreb begået mod bl.a. hans egen datter. (Foto: Privatfoto) Krimi Danmarks værste sexforbrydere

41-årige Claus Jensen mødte op i retten i en ternet skjorte og den samme sorte kasket trukket ned i ansigtet, som han har haft på under de tidligere retsmøder.

Han sagde ikke et ord, men stod fuldstændig forstenet, da dommen blev læst op. Forvaringsdommen er en straf, der forholdsvist sjældent gives i Danmark og kun til de farligste forbrydere. Claus Jensen er kun omkring nummer 100 i Danmark, der har fået den type straf.

Baggrunden for forvaring er Retslægerådets udtalelse, hvor det fremgår, at Claus Jensen kan udgøre en fare for andres liv og legeme.

- Forvaring nødvendig for at imødegå denne fare, lød det fra retsformand Ingrid Therkelsen. Claus Jensen i retten i Odense. De to piger, som han bortførte og misbrugte seksuelt, har stadig mén efter det. Tegning: Jørgen Bitsch Krimi Sådan har sexkrænkerens ofre det i dag

Claus Jensen har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Her kan du se, hvordan forsvarer Linda Christensen forholdt sig til dommen

– Jeg har interessen fra min far og onkel, sagde Claus Jensen og kaldte sig selv en ekspert ud i de sprængstoffer, som via en brand i hans lejlighed førte politiet på sporet af ham forrige sommer. (Tegning: Jørgen Bitsch) Krimi Ville kastrere sig selv og bombe Christiansborg

Ud over forvaringsdommen skal han betale henholdsvis 103.200 kroner og 100.000 kroner i erstatning til de to piger.

Claus Jensen, der tidligere hed Nis Bekker Hansen, var tiltalt for i alt 11 forhold - herunder to sexovergreb på små piger og planer om at tage flere helt unge piger som sexslaver.

Derudover fandt politiet adskillige våben, kemikalier og sprængstoffer i hans hjem. Han har erkendt det meste - dog ikke et voldtægtsforsøg på en 29-årig kvinde samt planerne om at lave en 'Fritzl-kælder', hvor helt unge piger skulle holdes som sexslaver.

Krimi Ville holde slaver i Fritzl-kælder

Han forsvarede sig selv med, at alle hans forbrydelser skete, mens han var under psykose.

I en forklaring fra et grundlovsforhør, som blev læst op af anklageren i retten i Odense, lød det fra Claus Jensen, at han var overbevist om, at overgrebene på pigerne var 'en leg, han og Gud legede sammen'.

- Jeg så det som et rollespil, jeg havde aftalt med Gud, har han forklaret.