Annonce:
Annonce:

Den Lille Havfrue udsat for nyt hærværk

En hundelufter spottede natten til onsdag, at Den Lille Havfrue igen var blevet vandaliseret

Se video af den malede havfrue her (Video: Kristian Hansen)
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget eller har du billeder? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Nu er den igen gal ved Langelinie i København.

Natten til onsdag er Den Lille Havfrue blevet udsat for en ny omgang hærværk.

Det oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at der igen er blevet malet på havfruen. Denne gang er det noget blå og hvid maling og en tekst, hvor der står 'befri Abdulle' på jorden foran, siger vagtchef Michael Andersen til Ekstra Bladet.

Ifølge politiet var den en vågen hundelufter, der kontaktede politiet klokken 04.51 natten til onsdag.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Kristian Hansen
Foto: Kristian Hansen
 

Den Lille Havfrue vandaliseret

'I Aarhus kaldes det kunst': Her er reaktionerne på hærværk mod Den Lille Havfrue

Annonce:

- En hundelufter ringer ind og siger, at vedkommende kan se en person, der sidder og maler på havfruen. Vi har på nuværende tidspunkt ingen anholdte i sagen, men vi leder efter en lyshåret kvinde.

Kvinden har følgende signalement:

- Lyst hår, spinkel, 170 centimeter høj, khakifarvede bukser og en hvid t-shirt.

For 15 dage siden var sidste gang, at Den Lille Havfrue blev udsat for hærværk. Dengang blev havfruens hoved og store dele af kroppen er blevet malet rød.

Derudover var der skrevet 'Danmark defend the whales of the Faroe Islands' (Danmark beskyt Færøernes hvaler) på statuen.

FAKTA: Den Lille Havfrues strabadser gennem årene

Den Lille Havfrue er blevet overhældt med rød maling. Gennem årene har hun været udsat for meget.

Den ikoniske statue Den Lille Havfrue ved Langelinie i København har ifølge Københavns Politi været udsat for hærværk med rød maling.

Den lille dame, der fyldte 100 år i 2013, har i årenes løb måtte lægge krop til meget. Læs mere her:

 • I 1964 fik hun savet hovedet af. Kunstneren Jørgen Nash påstod at kende forbryderne, men nægtede at afsløre identiteten på dem. I sin erindringsbog påstod han selv at have smidt hovedet i Utterslev Mose. Men det blev aldrig fundet.
   
 • 20 år senere mistede havfruen den arm, hun støtter sig på. I 1984 blev den savet af. Kort tid efter fik hun den dog igen, da gerningsmændene meldte sig med armen.
   
 • I 1998 mistede havfruen hovedet igen. En nat blev det savet af med en nedstryger. Få dage efter fik hun det igen. Angiveligt kontaktede gerningsmændene en fotograf, der senere selv blev anklaget for at have skåret det af. Sigtelsen blev dog opgivet.
   
 • I 2003 kom havfruen igen alvorligt til skade. Ukendte gerningsmænd sprængte hende væk fra hendes vante plads på stenen ved Langelinie.
   
 • I løbet af årene er havfruen ikke kun blevet lemlæstet. Flere gange er hun blevet overhældt med maling, og hun har både haft nissehue, burka og det svenske og norske fodboldlandsholds trøjer på.
   
 • I 70'erne holdt hun et banner, hvor der stod: 'Ja, og så fik kvinderne ligeløn. Se - det var et rigtigt eventyr', og efter Ungdomshuset på Nørrebro var blevet ryddet i 2006, blev hun sprayet helt pink, mens der kom til at stå '69' på stenen.
   
 • I maj 2017 blev havfruens hoved og store dele af kroppen malet med rød maling. Foran statuen stod der med rød farve skrevet 'Danmark defend the whales of the Faroe Islands' (Danmark beskyt Færøernes hvaler).
   
 • Allerede i juni 2017 var den gal igen, da Den Lille Havfrue var blevet overhældt med blå maling. Foran hende stod der med hvid skrift skrevet 'Befri Abdulle'.
   
 • I juli 2020 blev stenen under den lille havfrue udsat for hærværk, da der med sparymaling var blevet skrevet 'racist fish' ('racistisk fisk, red.).
   
 • I marts 2022 blev et hagekors og et symbol for det russiske militær tegnet på stenen, som havfruen sidder på. Politiet udtalte i den forbindelse, at de betragtede det som politisk motiveret hærværk.
   
 • Den Lille Havfrue blev skabt af skulptøren Edvard Eriksen i 1913 og givet som gave til København af bryggeren Carl Jacobsen. I tidens løb er hun også blevet iført flere beklædningsgenstande - eksempelvis en burka og en ku klux klan-dragt.

Ved du noget eller har du billeder? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: