Annonce:
Annonce:

Denne hættetrøje kan løse gåden om barneliget

Nyfødt spædbarn lå gravet ned og svøbt i en fire gange Xtra Large Nike trøje. Hvor stammer den fra?

Nike hættetrøjen er meget stor. Det lille barn lå svøbt i den. Politifoto.
Nike hættetrøjen er meget stor. Det lille barn lå svøbt i den. Politifoto.
Annonce:
Følg Krimi

Det døde spædbarn, som håndværkere fandt gravet ned på Brinken i Glostrup i mandags, var svøbt i en rød hættetrøje af kæmpe størrelse, fire gange XL.

Hættetrøjen er nu politiets bedste spor i opklaringen af den tragiske sag sammen med signalementet af en ung, kraftig - muligvis rumænsk - kvinde med langt mørkt, krøllet hår.

Hun sad for et par uger siden på en bænk lige ved findestedet, og hun virkede nedtrykt.

Obduktionen af det delvist skeletterede lig har vist, at det døde spædbarn formentlig var nyfødt, men politiet ønsker ikke at kommentere obduktionen nærmere.

artiklen fortsætter under billedet

Hættetrøjen fotograferet bagfra. Politifoto.
Hættetrøjen fotograferet bagfra. Politifoto.
 

Politiet forventer, at der løbende over de næste par uger kommer flere resultatet fra obduktionen, herunder køn og etnisk oprindelse på barnet.

Annonce:

Politiet ønsker oplysninger om den røde hættetrøje, som er i bomuld med et lille sort Nike-logo på venstre bryst. Hættetrøjen har en kraftig lynlås, skrålommer til hænder på maven. Den er forsynet med to markante blanke stålringe omkring hullerne til hættens snor.

En meget stor hættetrøje
– Det er en meget stor hættetrøje, men er det moderens, faderens eller udlånt af en helt tredje person? Vi ved kun, at barnet var svøbt i den hættetrøje, og derfor er vi interesserede i at høre fra alle, som har oplysninger om den, siger efterforskningsleder Ole Nielsen.

Nedgravet spædbarn: Efterlyser ung kvinde med mørkt krøllet hår

Politiet vil fortsat gerne høre fra alle, som måtte kende til et forsvundet spædbarn.

– Jeg vil fortsat opfordre moderen til at henvende sig. Uanset hvad der er sket, må hun være i krise og have behov for hjælp, og det kan vi bistå med, siger Ole Nielsen.

Annonce:

Politiet mangler afgørende oplysninger som barnets identitet og dødsårsagen og hvad der er gået forud for, at spædbarnet blev graved ned i det grønne område ved Brinken. Der er udtaget dna, så hvis politiet finder en mistænkt kvinde, vil en dna-analyse kunne be- eller afkræfte om hun er moderen.

Sager om fundne spædbørn, levende som døde, har vist sig at være meget vanskelige at opklare. Ud af 14 sager siden 1995 er de 13 uopklarede. Det kan skyldes, at mødrene har holdt deres graviditet skjult, ikke har været i kontakt med sundhedsvæsenet og har født i dølgsmål.

Det var bygningsarbejdere, som ved 14-tiden i mandags, så den røde hættetrøje stikke op af jorden. Da de kiggede nærmere, så de liget af et spædbarn, der lå svøbt i trøjen. Politiet ved ikke, hvor længe liget har ligget der. Men der kan være tale om, at en ræv eller en hund har gravet det delvist op - for ingen havde bemærket den røde trøje stikke op af jorden tidligere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: