Der er pivglat i HELE Danmark: Der bliver saltet OVERALT

Saltbiler kører i hele landet, hvor sne og is har drillet trafikanter det meste af dagen

Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratets saltbiler har hele lørdagen arbejdet på højtryk i kampen mod sne, is og isslag - mens bilisterne skøjtede rundt på vejene. Flere biler endte i grøften og der var færdselsuheld på flere motorveje

Krimi Redningsfolk skøjter rundt: Vejene er SPEJLglatte

Men faren er ikke ovre endnu.

Det fortæller Karin Kildetoft, vagthavende hos Vejdirektoratets trafikcenter, der har overblikket over alle statsveje, hvilket vil sige alle motorveje og de fleste store motorveje og motor-trafikveje.

- Der er risiko for glatte veje stort set over HELE landet, men slet ikke som der var, da der faldt isslag tidligere i dag, hvor der lå is på vejene, som man ikke nødvendigvis kunne se. Også det, der hedder 'sort is', hvor asfalten egentlig ser helt fint ud, fordi der ikke ligger noget sne, men at der så ligger et islag, der gør, at man ikke kan bedømme, hvor glat vejen er, fortæller Karin Kildetoft.

Men selvom faren for 'sort is' og isslag er drevet over opfordrer den vagthavende stadig til, at bilister tænker sig godt om, når de bevæger sig ud på vejene.

- Selvfølgelig bliver der gjort alt, hvad man kan for at få saltet - men hvis man kan se, at der ligger sne, og man ved, at temperaturen har været nede under nul grader, så kør efter forholdene, lyder budskabet fra Karin Kildetoft.

Arbejdet med at holde sne og is fra vejene er ikke afsluttet endnu:

- I hele landet er de i gang med at salte. Vi har saltbiler, der kører på alle motorveje og på alle store hovedveje. De holder løbende øje med udviklingen og sætter ind, der hvor behovet er, siger vagthavende ved Vejdirektoratets trafikcenter.

Vejdirektoratet står for at salte 3800 kilometer vej. 1100 kilometer er motorveje.