Annonce:
Annonce:

Derfor afslører jernkors gerningsmand bag Bødskov overfald

Tidligere justitsminister Morten Bødskov blev overfaldet af mand med jernkors tatoveret på armen. En tatovering, der ikke ligefrem er populær

Ekstra Bladet talte med en chokeret Morten Bødskov onsdag morgen. Se med her.
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst)

Politiet eftersøger lige nu en person efter et overfald på tidligere justitsminister og nuværende socialdemokratiske folketingsmedlem Morten Bødskov.

Overfaldet fandt sted tirsdag aften, da Bødskov ligesom mange andre danskere, var samlet til EM-arrangement på Islands Brygge i København.

Bødskov slået ned til EM-kamp

Bødskov-overfald: DR har kigget optagelser igennem

I forbindelse med overfaldet leder politiet lige nu efter en lys mandsperson med det karakteristiske jernkors tatoveret på venstre underarm.

DR har mange kameraer ud til publikum, men overfaldet er ikke fanget konstaterer DR i kølvandet på overfaldet (Foto: Theis Mortensen)
DR har mange kameraer ud til publikum, men overfaldet er ikke fanget konstaterer DR i kølvandet på overfaldet (Foto: Theis Mortensen)
 

Få med jernkors-tato
Foreløbig har politiet endnu ikke pågrebet gerningsmanden, men spørger man danske tatovører, indsnævrer gerningsmandens karakteristiske tatovering feltet af mistænkte markant.

Annonce:

En rundringning til flere tatovørbutikker rundt om i landet viser nemlig, at det er de færreste tatovører, der laver eller har lavet naziinspirerede tatoveringer.

Politiet beder danskerne om hjælp: Bødskov-overfaldsmand havde særlig tatovering

Bødskov til Ekstra Bladet: Dybt chokerende oplevelse

Ingen tatovører kunne ved Ekstra Bladets stikprøve huske, de var blevet bedt om at lave tatoveringer af jernkors.

Jernkorset bliver stadig i dag givet til tyske soldater, der har gjort sig positivt bemærket i kamp for nationen (Foto: Ullstein)
Jernkorset bliver stadig i dag givet til tyske soldater, der har gjort sig positivt bemærket i kamp for nationen (Foto: Ullstein)
 

Heller ikke hos brancheorganisationen Dansk Tatovør Laug, der følger branchen og udviklingen i tattoobilledet tæt, er det opfattelsen, at særligt mange tatovører ønsker at lave naziinspirerede tatoveringer.

Samtidig vurderer man også, at efterspørgslen ikke er særligt stor:

- Der er ikke mange af mine kollegaer, der lave denne type tatoveringer. Der er ikke den store efterspørgsel efter dem, siger formand for Dansk Tatovør Laug, Lars Winther Kristensen, der også er indehaver af Smiling Tattoo i Sorø.

Annonce:

- Personer med denne type tatoveringer bliver stemplet og marginaliseret, derfor tror jeg ikke, de er særligt populære, lyder det fra Lars Winther Kristensen.

Nazisterne tog patent på jernkorset
Det karakteristiske jernkors blev i forbindelse med anden verdenskrig et uhyggeligt synonym med den nazistiske krigsmaskine, der spredte død og ødelæggelse over Europa.

Jo mere død og ødelæggelse en tysk soldat kunne sprede mod fjenden, jo højere rank af jernkors kunne denne erhverve sig.

Men allerede hundrede år før nazisterne tog patent på korset, blev det brugt af den tyske hær som hædersbevis til sine soldater.

Det er politikerne blevet udsat for: Overfald, trusler og brandattentat

Netop forbindelsen med nazityskland og de mange uhyrlige krigsforbrydelse forbundet til korset har ifølge Lars Winther Kristensen også fået mange af Dansk Tatovør Laugs omkring 70 medlemmer til at boycotte nazitatoveringer.

Annonce:

- Mit indtryk er, at mange af disse tatoveringer laves hjemme i de små stuer af amatørtatovører. Det er sjældent jeg ser en nazitatovering, jeg som fagmand bliver slået bagover af og tænker 'den er flot lavet', fortæller Lars Winther Kristensen til Ekstra Bladet med hentydning til, at tatoveringerne derfor ikke er lavet ved professionelle fagmænd.

Hjælp politiet
Tidligere i dag udsendte Københavns Politi igennem medierne en efterlysning på en dansk mand mellem 20 og 25 år almindelig af bygning og omkring 190 centimeter høj med lys hud og lyst hår.

Samtidig beder man folk være opmærksomme på personer med et jernkorst på 10-15 cm tatoveret på venstre underarm.

Har du oplysninger i sagen, bedes du kontakte politiet på 114.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: