Derfor blev dreng dræbt af S-toget

Beruset 14-årig sov på perronen en time, før han faldt ned på skinnerne

Ulykken skete den 8. september i år på Dyssegård Station Video: Byrd / Steven Knap

En hyggeaften med skolekammerater endte i en dyb tragedie, da en 14-årig dreng blev så fuld, at han faldt ned på skinnerne ved Dyssegård Station og blev dræbt af et S-tog 8. september i år.

Det fremgår af en rapport om ulykken, som Havarikommissionens jernbane-enhed offentliggjorde mandag.

Ifølge kammeraterne havde den 14-årige en overgang haft det dårligt. Han havde tidligere på aftenen købt og drukket spiritus, og da kammeraterne skiltes, kort før han skulle med toget, virkede han beruset, men i stand til at tage vare på sig selv.

Kammeraterne spurgte, om han var okay, og han svarede ja. Han skulle kun køre få stationer, før han var hjemme.

Video-overvågning fra Dyssegård viste, at han kom med et S-tog fra Svanemøllen kl. 23.35 og steg ud af en af togets bagerste vogne.

Sov en time på perronen
Han gik usikkert og væk fra perronens nedgang og lagde sig lidt efter ned på perronen.

Her lå han i næsten en time og sov. Kl. 23.49 viste overvågningen, at en cyklist kørte hen til og rundt om den 14-årige og væk igen.

En passager i et andet S-tog ringede inden ulykken til politiet om en ’meget fuld ung mand, der sov på perronen’, men politiet kom ikke frem.

Kl. 00.32 rejste den 14-årige sig op og gik usikkert hen til perron-kanten, hvor han faldt ned på skinnerne, hvor han blev liggende.

Fem minutter senere kørte et S-tog, der kørte fra Vangede, ind på stationen med 45 km/t., og lokoføreren så, at der lå ’noget’ mellem skinnerne og perronen. 

Da toget stoppede, meldte lokoføreren til fjernstyringscentralen, at han havde ’ramt noget’, og bad over højttalerne passagererne om at holde sig væk.

En passager gik alligevel ned for at kigge og kunne oplyse lokoføreren om, at en person var ramt og lå bag toget cirka 60 meter fra perronen. Ambulance og politi blev tilkaldt.

Politiet betragter påkørslen som en ulykke, og Havarikommissionen konkluderer det samme og foretager sig ikke yderligere.