Annonce:
Annonce:

Derfor blev gidsel-rederi smidt ud af rederiforening

ShipCraft blev smidt ud samme dag som gidslerne blev løsladt i Somalia

Hør Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, kommentere sagen her på retssagens første dag
Annonce:
Følg Krimi

Først da gidslerne Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez var løsladt i Somalia og i sikkerhed på en dansk fregat, eksekverede Rederiforeningen af 2010 den eksklusion af søfolkenes rederi ShipCraft, der havde været besluttet i længere tid.

Det forklarede formanden for Rederiforeningen, Søren Nørgaard Thomsen, i dag i Københavns Byret under retssagen, hvor søfolkene hver kræver en halv million kr. i erstatning af Ekstra Bladet for kampagnen for at gidslerne løsladt.

Samme dag som Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez blev løsladt, indkaldte Rederiforeningen til et pressemøde, hvor eksklusionen af ShipCraft blev offentliggjort.

Nu har byretten fundet skibsreder: Men han er på ferie - igen

Annonce:

Nyheden druknede i reportagerne om gidslernes løsladelse, men Søren Nørgaard Thomsen forklarede i dag i byretten, at det var lang tids opsparet frustration med ShipCraft i gidselkrisen, der fik Rederiforeningen til at tage den dramatiske beslutning.

Selvom Rederiforeningen tidligere havde taget beslutningen om at ekskludere ShipCraft, blev beslutningen ikke offentliggjort før gidslerne var løsladt. Rederiforeningen frygtede, at eksklusionen ellers ville medføre en massiv presseomtale, der kunne misbruges af piraterne.

PET nægter at vidne i gidselsagen: Det handler om 'statens sikkerhed'

Søren Nørgaard Thomsen sagde i byretten, at Rederiforeningen pressede på for at få ShipCraft til at løse gidselsagen.

- Vi har som brancheforening en forventning til, at rederiet har fuld fokus på gidslerne og har vilje til at bruge al magt for at få situationen løst. Der gik alt for lang tid. Det var frustrerende for os, at der gik så lang tid. Det er umenneskeligt at sidde i 838 dage under de vilkår, sagde Søren Nørgaard Thomsen.

Annonce:

Rederiforeningen holdt jævnligt møder med ShipCraft for løbende at få status på gidselforhandlingerne. Men til sidst konkluderede Rederiforeningen, at det kneb med viljen hos ShipCraft til at få gidsel-krisen løst.

- Det var ud fra en samlet vurdering af hele forløbet, at vi besluttede at ekskludere rederiet, sagde Søren Nørgaard Thomsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: