Derfor blev han skudt af politiet: Ville stikke betjente med hobbykniv

- Jeg vil slå et pansersvin ihjel, råbte mand kort før politiet skød ham. Han er alvorligt såret. Umiddelbart efter skudene faldt udspurgte politiet mand, da han lå på gaden. Se det i videoen her

Umiddelbart efter skudene faldt udspurgte politiet mand, da han lå på gaden. Se det i videoen her (Privatoptagelse)

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster al. takst) eller på mail 1224@eb.dk

- Ring 112. Jeg vil gerne slå et pansersvin ihjel!

Sådan råbte en yngre, psykisk syg mand op mod sin eks-kærestes lejlighed kort før han i dag blev skudt af politiet på Hvidovrevej i Hvidovre.

Bevæbnet med en hobbykniv i strakt arm gik han målrettet hen mod to betjente, der først forsøgte at stoppe ham med deres peberspray.

Det hjalp ikke, og han fortsatte truende frem mod betjentene, der havde trukket pistolerne, og som forsøgte at komme væk fra knivmanden. Herunder snublede den ene betjent og faldt om på gaden.

Et vidne til episoden forklarer til Ekstra Bladet, at den anden betjent følte, at kollegaen var i livsfare og affyrede et enkelt skud mod mandens overkrop på få meters afstand.

Manden, der er i 30´erne, er alvorligt såret, oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP.

artiklen fortsætter under billedet

Her får den sårede mand behandling på stedet, før han bliver kørt til traumecenteret. Foto: Ole Mik
Her får den sårede mand behandling på stedet, før han bliver kørt til traumecenteret. Foto: Ole Mik
 

Skuddet gik ind i maveregionen og ud gennem ryggen på manden, hvorefter projektilet ramte et skilt, erfarer Ekstra Bladet. Både projektil og patronhylster blev fundet på stedet af politiets teknikere.

'Politiet handlede korrekt'
Ekstra Bladet har talt med to vidner, der uafhængigt af hinanden så hele episoden, og de er enige om, at det var berettiget at politiet skød ham.

- Det var lige efter bogen. Der var ikke andet at gøre. Ellers var betjentene blevet dolket, fortæller det ene vidne, hvis identitet er Ekstra Bladet bekendt.

Det andet vidne, som Ekstra Bladet også kender identiteten på, bekræfter forløbet og fortæller, at da betjenten faldt på gaden fortsatte manden med kniven målrettet hen mod politimanden.

- Det virkede lidt som om, at han ønskede, at politiet skulle skyde ham, siger den 44-årige kvinde.

Mand skudt af politiet i Hvidovre: Er alvorligt såret

DUP´en undersøger nu, om politiets skud var berettiget, og Ekstra Bladet kan fra en række kilder, der oplevede forløbet, fortælle, hvad der skete. Politiet udtaler sig ikke om sagen, fordi DUP´en undersøger den.

Den sårede mand er kendt som psykisk syg, skizofren, men han havde tilsyneladende ikke taget sin medicin de sidste par dage. Han havde også drukket alkohol, som han ikke kan tåle.

Truede eks-kæresten
Kort før middag opsøgte han sin eks-kæreste og råbte fra gaden, at han ville skære halsen over på hende.

En kvindelig beboer i opgangen har tidligere haft held til at tale manden til ro, og da hun hørte, at det var lykkedes ham, at komme ind i opgangen, gik hun ud for at tale med ham.

- Jeg plejer at kunne tale ham til ro. Jeg kunne lugte, at han havde drukket og tænkte, at jeg ville snakke med ham, fordi det har virket før. Men da jeg ser, at han står med en hobbykniv og begynder at sparke på eks-kærestens dør, så løber jeg op til min kæreste og siger, han skal ringe til politiet, fortæller den 44-årige til Ekstra Bladet.

Imens er manden igen gået ud på gaden, hvor han råber op mod eks-kærestens vindue: - Ring 112. Jeg vil gerne slå et pansersvin ihjel.

Kort efter er en patrulje fremme og da betjentene ser, at manden har en kniv, bakker de bilen fem-seks meter tilbage, før de stiger ud.

'Smid kniven'
Så går knivmanden målrettet frem mod betjentene med kniven foran sig. Betjentene trækker pistolerne og siger, at han skal smide kniven og lægge sig ned, fortæller øjenvidnet.

Skud-drama ved Tivoli: - Politiet skulle skyde mig i hovedet

- Det gør han ikke. Han fortsætter frem imod dem, og de giver ham peberspray. Men han får ligesom vendt sig om, så det virker ikke og han gør igen front mod betjentene, der går væk fra ham. Den ene snubler og falder ned på ryggen, og han går frem mod betjenten, da kollegaen skyder ham på cirka to meters afstand, siger vidnet.

Et andet vidne siger, at betjenten netop var kommet på benene igen, da skuddet faldt.

- Jeg er stadig pisserystet over det, især fordi jeg kender ham. Men det var helt berettiget, at politiet skød. Han har tidligere været højrøstet, men det har aldrig været så voldsomt som i dag.

- Han havde 'fjerne' øjne. Han virkede helt væk og virkede slet ikke kontaktbar, siger vidnet.

Da den sårede lå og fik førstehjælp fortsatte han med at råbe, at politiet skulle lade ham være. Først da akutlægen gav ham medicin faldt han til ro.

- På mig virkede det som om, han bare ville have fred, fortæller den 44-årige kvinde.

Politiet fik anmeldelsen kl. 12.09.

Her får den skudte mand førstehælp på stedet. Privatfoto.
Her får den skudte mand førstehælp på stedet. Privatfoto.

Politiet dræbte 48-årig i nødværge: Han var fascineret af politimord