Annonce:
Annonce:

Derfor fik øl-toget lov til at køre over broen

Det var et godstog fra Deutsche Bahn, der var involveret i ulykken i morges

Siden ulykken indtraf i morges, har arbejdet med at opklare, præcis hvad der er sket og hvorfor, været i gang. Få hele overblikket i lyd og billeder her. Producer: Martin Lorentsen
Annonce:
Følg Krimi

Godstoget fyldt med tomme ølflasker fra Carlsberg havde tilladelse til at køre over Storebæltsbroen i morges. Det oplyser Jan Wildau, som er vice president for corporate affairs i Deutsche Bahn Scandinavia.

- Det var desværre vores tog, som var involveret i en ulykke på på Storebæltsbroen, siger han og tilføjer, at det er Sund & Bælt, der vurderer, hvornår biler og tog kan køre over broen.

Ulykken skete klokken cirka 07.30, hvor et lyntog på ved fra Fyn til Sjælland blev ramt af dele fra godstoget.

Østbroen lukkes oftere
Hele natten har der været lukket for vindfølsomme køretøjer på broen, men vurderingen for biler og tog er ikke ens, forklarer Kim Agersø Nielsen, Teknisk Chef hos Sund & Bælt, til Ekstra Bladet.

Annonce:

Han skelner mellem østbroen - det er højbroen, hvor der kun kører biler - og vestbroen, hvor togdriften er. Østbroen er mere tilbøjelig til at blive lukket end vestbroen.

- Der var ikke en vind på vestbroen, som gjorde, at der var restriktioner på togdriften. Der var i nat stor forskel på vindforholdene på vestbroen og østbroen. Biltrafikken var lukket på grund af vindforholdene på østbroen, siger Kim Agersø Nielsen og tilføjer, at østbroen rundt regnet er dobbelt så høj som vestbroen.

- Derfor vil der typisk være højere vindhastigheder på østbroen.

Store skader
DB Cargo Scandinavia transporterer fast Carlsbergs øl mellem Fredericia og Høje-Taastrup, og Jan Wildau fik besked om ulykken stort set med det samme.

Annonce:

- Vi vidste også ret hurtigt, at det var alvorligt, og vi har sendt repræsentanter fra vores sikkerhedsafdeling til stedet,  siger Wildau og tilføjer, at Deutsche Bahn Cargo selvfølgelig vil stå til rådighed og hjælpe politiet med opklaringsarbejdet.

- Har I nogen idé om, hvad der er sket, på nuværende tidspunkt?

- Vi kan se, der er store skader på godstogets vogne og presenninger, men hvad der har forårsaget ulykken, må undersøgelser slå fast hen over de næste dage og uger.

Opdatering: Efter interviewet med Jan Wildau har Havarikommissionen oplyst, at det formentlig er en trailer fra godstoget, der er blæst af og ramt lyntoget.

Se hele pressemødet her. Video: Anders Brohus

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: