Derfor skød jeg Sinem: Min søn sagde, han skulle have ny far

Harun Fener erkender, at han skød og dræbte sin ekskone på åben gade

28-årige Sinem Fener blev skudt ned på åben gade. (Foto: Kenneth Meyer)
28-årige Sinem Fener blev skudt ned på åben gade. (Foto: Kenneth Meyer)

Omkring middagstid den 10. juli 2014 dræbte Harun Fener sin ekskone, Sinem Fener. Han skød hende syv gange, hvor af de fire af kuglerne ramte hendes hjerte.

Tirsdag retssagen mod Harun Fener startet. Han er tiltalt for at have truet sin ekskone på livet og efterfølgende have dræbt hende. Han erkender, at han dræbte sin ekskone, men fortæller, at han ikke truede hende.

Harun Fener efter anholdelsen. Han har erkendt, at han skød sin 28-årige ekskone, men nægter trusler. (Foto: Jan Unger) Krimi Hendes frygt blev virkelighed: Skudt fire gange i hjertet af eks-manden

- Hvorfor skyder du hende?

- Min søn havde sagt i noget tid, at mor har sagt, at han skal have ny far. Det kunne jeg ikke gå med til. Mor måtte gerne blive skilt fra far, men jeg kan ikke få en ny søn, siger Harun Fener og fortsætter:

- Jeg havde bare fået nok af det hele.

Sådan gik ordvekslingen mellem anklageren ved Retten i Glostrup og Harun Fener. Han forholder sig roligt og svarer på anklagerens spørgsmål. Retssalen er fyldt op med pårørende til Sinem Fener. Sammen havde de et fælles barn, som er tre år i dag.

Kvindemordere. 87 gange er kvinder blevet slået ihjel af deres mand, kæreste, elsker eller ekspartner i de seneste ti år Krimi Derfor dræber mænd kvinder: Hun er MIN - kun MIN

- Jeg så helt sort. Jeg kunne ikke føle noget. Jeg var ked af det, for jeg havde gjort noget, jeg ikke kunne redde. Det hele gik hurtigt, forklarer Harun Fener, da han bliver spurgt om, hvordan han havde det i timerne efter, han havde skudt sin ekskone.

Offer anmeldte trusler
Den 10. juli 2014 havde Sinem Fener netop været på politistationen i Hvidovre, hvor hun havde fortalt om de verbale trusler, som Harun havde udsat hende for. Harun Fener får at vide af politiet, at han straks skal komme hen til politistationen, og på vej derhen krydser hans vej Sinems.

- Lige da vi kommer kørende forbi hinanden, ser jeg hende, og hun ser mig, og jeg ser, at hun sidder sammen med en fyr.

Han fortæller i retten, at hun vinker til ham, og derefter holder de begge ind til siden. Med sig havde den tiltalte en pistol. En Crvena Zastava, kaliber 7,65. Han forklarer, at han havde den med, fordi han ville aflevere den hos politiet.

- Der blev ikke sagt et ord. Hverken 'hej' eller 'hvorfor'. Jeg havde ikke noget at snakke med hende om.

- Så skyder jeg. Jeg ser kun en sort prik, jeg ser ikke noget blod. Jeg kan se, at hendes øjne giver slip, og så falder hun.

Harun Fener efter anholdelsen. Han har erkendt, at han skød sin 28-årige ekskone (billede indsat), men nægter trusler. (Foto: Anthon Unger) Krimi Drabstiltalt til sit offer: - Jeg skal nok gøre det blidt, sødt og hurtigt

I retten læser anklageren op fra en aflytning af en telefonsamtale, der er foregået mellem Harun Fener og et familiemedlem. Der siger han: 'Jeg vil dræbe, bror, jeg siger det ikke bare, jeg gør det' og 'pyt med at jeg kommer i fængsel. Jeg kommer ud om ti år'. Han fortæller i retten, at han ikke mente noget med det han sagde i telefonsamtalen. 

Ifølge tiltalen var Harun Fener påvirket af både alkohol, kokain, beroligende medicin og hash, da han efter drabet flygtede i vanvittig fart i sin bil. Han kørte ad Amagermotorvejen med op mod 200 km/t og overhalede mindst en bil højre om, før han mistede herredømmmet over bilen og kørte galt og påkørte autoværnet. Det erkender han.

Han forsøgte at flygte til fods, men blev anholdt af politiet. Vanvidskørslen har også indbragt ham en tiltale for at have bragt andre bilisters liv i fare og en tiltale for spiritus og narkokørsel. I forvejen var han frakendt føreretten i to år.

1 af 2 Harun Fener efter anholdelsen. Han har erkendt, at han skød sin 28-årige ekskone, men nægter trusler. (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 28-årige Sinem Fener blev skudt ned på åben gade. (Foto: Kenneth Meyer)