Derfor var politiet massivt til stede i havn

Der blev afholdt en beredskabsøvelse i Københavns Havn, hvor både politi, helikopter og brandvæsnet var til stede

Mandag aften blev der afholdt en stor beredskabsøvelse i Københavns Havn. Video: Kenneth Meyer

Mandag aften var der en stor redningsaktion i gang i Københavns Havn. Både politi, brandvæsnet, helikoptere, læger og ambulancer var stede på haven.

Heldigvis var der bare tale om en øvelse.

- Vi tester lige nu, hvordan beredskabet arbejder sammen i forbindelse med en ulykke på havet. Scenariet er, at to store turistbåde støder sammen midt i havnen. Og det er selvfølgelig meget aktuelt, sagde vagtchef Henrik Stormer til Ekstra Bladet, da øvelsen var i gang tidligt på aftenen.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Øvelsen blev afholdt ved Kvæsthusmolen, der ikke ligger så langt væk fra Nyhavn, og hvor der normalt sejler store både i forbindelse med kanalrundfart.

Der var udover det massive beredskab også en række dykkere i vandet, der i forbindelse med øvelsen skulle redde de involverede op af vandet.

Øvelsen var i forbindelse med kongressen EMS2017, European Emergency Medical Services 2017, hvor den nyeste forskning inden akutmedicin blandt blev præsenteret.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

For to uger siden skete der rent faktisk en ulykke i Københavns Havn, hvor to amerikanske piger blev dræbt, da en vandscooter kolliderede med deres båd.