Desperat fange flygtede fra dom

Det var formentlig udsigten til en dom på ubestemt tid i forvaring, der drev 37-årig til desperat flugt

Voldsmanden og røveren Bo René Gulløve, 37, er på flugt på anden uge, efter at han overfaldt to fængselsbetjente i Tønder arrest, fravristede den ene et sæt nøgler og låste sig ud af arresten.

Politiet betegner ham som farlig.

Det var formentlig udsigten til en dom til forvaring på ubestemt tid, der fik Bo René Gulløve til at flygte. Han er nu internationalt efterlyst, og er sidst set i Tyskland.

Bo René Gulløve blev den 8. juli idømt forvaring ved retten i Sønderborg for grov vold. Han ankede dommen til Vestre Landsret til formildelse, mens anklagemyndigheden har krævet dommen stadfæstet.

Sagen skal behandles i Vestre Landsret i Sønderborg på mandag, men hvis ikke Bo René Gulløve bliver fanget inden da, bliver sagen udsat.

Kan se frem til 15 år bag tremmer
Bo René Gulløve har tidligere fået en forvaringsdom, og hvis landsretten stadfæster den nye forvaringsdom, kan den 37-årige se frem til adskillige år bag tremmer, før han har en chance for at blive løsladt.

Forvaringsdømte sidder i gennemsnit i fængsel i cirka 15 år (175 måneder). Det viser en undersøgelse fra Anstalten ved Herstedvester, hvor de fleste forvaringsdømte afsoner.

En undersøgelse fra 1997 viste, at forvaringsdømte dengang i snit sad indespærret i cirka otte år (94 måneder), så afsoningstiden for forvaringsdømte er næsten fordoblet nu.

Flugtfange jages i hele Europa

Bo René Gulløve havde derfor alt at miste, da han besluttede sig for at flygte lørdag den 20. december ved 21-tiden, da de to vagthavende betjente åbnede døren til hans celle.

Slog kvindelig betjent ned
Han gav en kvindelig fængselsbetjent flere knytnæveslag og overfaldt derefter hendes kollega på gangen. Han fik fat i nøglerne, låste sig ud og forsøgte at stjæle en af betjentenes bil, som han også havde stjålet nøglerne til.

Han kunne ikke starte bilen, så han truede et ægtepar til at aflevere deres røde Peugeot, som tysk politi ved 22-tiden forsøgte at standse i Nordtyskland. Siden er Bo René Gulløve ikke set.

Bo René Gulløve har en stribe af voldsdomme, og i 2000 flygtede han fra arresten i Sønderborg efter at han var idømt et års fængsel for vold og røveri.

Arrestforvarer vred over fangeflugt

Forvaringsdommen, som han fik i sommer, faldt efter vold og røverier, som han begik den 8. juni 2013, mens han var på udgang fra Nyborg Statsfængsel. Han ville besøge en veninde, og kom ikke tilbage til fængslet til tiden.

I stedet brød han ind i et sommerhus i Asnæs i Odsherred. Han så en bil ved nabohuset og gik derover bevæbnet med en kniv. Han satte kniven mod beboerens hals og krævede bilnøglerne udleveret.

Han kørte over Storebæltsbroen mod Rømø, hvor han ville besøge veninden. Undervejs stjal han mad og benzin. Kl. 18.15 gik han ind i en Kwik Spar-butik i Haderslev, bevæbnet med kniv, og truede personalet til at udlevere 10.250 kr., en del pakker cigaretter og spiritus. Han fortsatte til Kruså, hvor han blev anholdt.

Anklagemyndigheden nedlagte påstand om dom til forvaring på grund af Bo René Gulløves massive fortid og hans farlighed. Dén påstand fulgte retten i Sønderborg, men Bo René Gulløve ankede for at få en tidsbestemt straf.

Ekstrem voldelig flugtfange set i Tyskland

Hans desperate flugt forleden lægger nu ekstra kul i ovnen til en forvaringsdom. Foreløbig kan han vente nye sigtelser for overfald på to fængselsbetjente, fangeflugt og røveri.