Desperate sms'er reddede 17-årig pige fra tvangsægteskab

Far tiltalt for at bortføre, indespærre og ville tvangsgifte sin egen teenagedatter

Den 17-årige håbede, at ambassaden ville hente hende om natten. Men hun endte med selv at komme til ambassaden, hvor hun søgte ly for sin egen familie.
Den 17-årige håbede, at ambassaden ville hente hende om natten. Men hun endte med selv at komme til ambassaden, hvor hun søgte ly for sin egen familie.

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): - Min far vil slå mig ihjel.

- Mine forældre vil ikke tage mig tilbage til Danmark.

- Der er et stort problem. Min mor har brændt mit pas.

I desperate vendinger og vel vidende at råbet om hjælp var på lånt tid slog en kun 17-årig pige alarm til en veninde for at blive reddet fra at blive tvangsgift.

Indespærret i et hus i den fjernere region i Peshawar i Pakistan forsøgte hun i smug fra stjålne telefoner via sms og Facebook at få de danske myndighederne til at hjælpe.

Pigen blev af sine forældre i februar narret til at tage med moderen og nogle mindre søskende til familiens hjemland for at besøge noget familie.

17-årig flygtede fra tvangsægteskab  

'De planlægger min forlovelse'
Men da de ankom, blev pigens danske pas brændt, hendes telefon og penge taget fra hende, og hun fik i stedet beskeden om, at hun – stærkt imod hendes eget ønske - skulle giftes med en mand, som familien ville vælge.

- Min mor er i gang med at planlægge min forlovelse. Jeg bliver nødt til at gå. Hun er ved at vågne op, skrev pigen til en veninde, som under de i alt to måneders ufrivilligt ophold blev hendes livline til Danmark.

Adskillige tusinder kilometer væk gjorde veninden som pigen sagde og opsøgte pigens sagsbehandler i Brønshøj Kommune.

- Jeg har brug for din hjælp. Slå alarm til kommunen. Sig at min far vil beholde mig i Pakistan, skrev pigen i en anden nødhjælps sms.

Politiet: Forældre bortførte 17-årig til tvangsægteskab i Pakistan  

Bange for at blive slået ihjel
Sms'en er en blandt adskillige samt flere Facebook-beskeder, som her til formiddag tog anklager Anders Larsson over en halv time at læse højt i retten.

Her sidder pigens 42-årige far i dag på anklagebænken – tiltalt for vold, bortførelse, forsøg på tvangsægteskab og for databedragi i mod sin egen datter.

Gennem de hemmelige korrespondancer med veninden, forsøgte datteren at få folk fra den danske ambassade i Pakistan til at komme og redde hende:

- Jeg bliver nødt til at vide, hvad planen er. De (ambassadens folk, red.) skal hente mig om natten. Kl. 3-4, når alle sover. De bliver nødt til at handle hurtigt. Min onkel eller mor kan også slå mig ihjel. Min far sagde til min onkel, at de ville slå mig.

- Så hvis du ikke gør, hvad de siger, vil de slå dig ihjel?, svarer veninden.

- Ja, lød det korte svar.

Klasselærer slog alarm
Da veninden modtog råbet om hjælp, gik hun til en fælles tidligere klasselærer. Hun slog derfor alarm til politiet, der i første omgang opsøgte den pakistanske far i Danmark.

Han nægtede imidlertid at hjælpe politiet. I stedet kvitterede myndighederne med at aflytte og i sidste ende anholde ham, da han var i færd med at planlægge sin egen exit ud af Danmark.

Uvidende sad datteren stadig fanget og stadig mere desperat i familiens hus i byen Kohat. Et sted, hvor det var for farligt for ambassadens folk at troppe op og hive pigen med sig.

- Min far planlægger at komme til Pakistan og dræbe mig. Jeg kan ikke klare det længere. Jeg skar mig endda i hånden foran min mor. Hun sagde: Dræb dig selv, hvis du vil. Du er død alligevel. Jeg sidder i vaskerummet og skriver. Jeg bliver psykisk syg af det her. Hvis de ikke handler, så er jeg død. Skriv ikke mere. Denne telefon er mit sidste håb. Farvel, farvel.

Fortalte sandheden på ambassaden
Først en måned efter pigens ankomst til Pakistan, skred politiet til anholdelse af familiens overhoved. Det lykkedes via hans indkodede numre på telefonen at få fat i moderen og datteren i Pakistan.

De foregav dog overfor politiet, at alt var godt, og der var tale om en misforståelse. Pigen tilbød derfor, at hun gerne vil tage til Danmark for at hjælpe sin far, og dét bliver imidlertid hendes redning.

Knap tre uger senere dukker hun, moderen og lillesøsteren endelig op på ambassaden i Islamabad. Men først da hun er alene med ambassadens folk, afslører hun, at alt er løgn, og at hun vil hjem til Danmark.

I dag befinder den nu 18-årige datter sig på en sikker adresse i Danmark. Hun er siden blevet udstyret med en overfaldsalarm. Hun har forud for sin vidneforklaring i retten også betinget sig, at faderen ikke må være tilstede i samme lokale.

Mens den 42-årige far nægter sig skyldig, befinder den 36-årige mor sig angiveligt fortsat i Pakistan men er fængslet 'in absentia' som medsigtet i sagen.